Suomen Pipliaseura

11.11.2022 laudes

UT lukukappale

Viides enkeli puhaltaa torveensa

1Viides enkeli puhalsi torveensa. Silloin huomasin tähden, joka oli pudonnut taivaasta maan päälle. Tähdelle annettiin syvyyden kaivon avain, 2ja se avasi kaivon. Kaivosta nousi savua kuin suuresta tulisijasta, ja savupilvi pimensi auringon ja sumensi ilman.

3Savupilvestä levisi maan päälle heinäsirkkoja, jotka saivat pistää kuin skorpionit. 4Niitä kiellettiin vahingoittamasta maan kasvillisuutta, vihreää ruohoa tai ainoatakaan puuta. Ne saivat pistää vain sellaisia ihmisiä, joilla ei ollut otsassaan Jumalan sinettiä. 5Heitäkään ne eivät saaneet tappaa; ne saivat vain kiduttaa heitä viiden kuukauden ajan. Niiden pistot ovat yhtä kivuliaita kuin skorpionin. 6Noina päivinä ihmiset tahtovat kuolla, mutta eivät voi. He ikävöivät kuolemaa, mutta se pakenee heidän luotaan.

7Ulkonäöltään heinäsirkat olivat kuin sotaan varustettuja hevosia. Niillä oli päässään seppele, joka kimalsi kuin kulta. Niiden kasvot muistuttivat ihmiskasvoja. 8Niillä oli hiukset kuin naisella ja hampaat kuin leijonalla. 9Niiden kuori oli kova kuin rautahaarniska. Siipien ääni kuulosti siltä kuin iso joukko hevosia olisi rynnännyt taisteluun vaunut jyristen. 10Niillä oli pyrstö ja pistin kuin skorpionilla, ja ne saivat vahingoittaa ihmisiä pyrstöllään viiden kuukauden ajan. 11Niiden kuningas oli syvyyden enkeli, jonka nimi on Tuhoaja, hepreaksi Abaddon ja kreikaksi Apollyon.

12Siinä oli ensimmäinen voi-huuto, mutta kaksi muuta oli vielä tulossa.

Ilm. - Ilmestys 9:1-12UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.11.22
Seuraa meitä