Suomen Pipliaseura

11.9.2022 vesper

UT lukukappale

51Minä olen elävä leipä, olen tullut taivaasta. Se, joka syö tätä leipää, saa elää ikuisesti. Minun ruumiini on se leipä, jonka annan, jotta maailma saisi elää.»

52Tämä sai juutalaiset väittelemään keskenään. He inttivät: »Miten hän voisi antaa meille ruumiinsa syötäväksi?» 53Siihen Jeesus sanoi: »Minä sanon teille, miten asia on. Jos ette syö Ihmisen Pojan lihaa ja juo hänen vertaan, teillä ei ole elämää. 54Se, joka syö minun lihaani ja juo minun vertani, saa elää ikuisesti. Minä herätän hänet viimeisenä päivänä. 55Minun lihani on todellista ruokaa, ja minun vereni on todellista juomaa. 56Se, joka syö minun lihaani ja juo minun vertani, pysyy minussa. Minäkin pysyn hänessä. 57Elävä Isä lähetti minut, ja minä saan elämäni häneltä. Samoin saa minulta elämän se, joka syö minua. 58Tämä on se leipä, joka laskeutui taivaasta. Se ei ole sellaista kuin se leipä, jota esivanhempanne söivät ja kuolivat silti. Se, joka syö tätä leipää, saa elää ikuisesti.»

59Näin Jeesus puhui opettaessaan Kapernaumin synagogassa.

Ikuisen elämän sanat

60Jeesuksen sanat kuullessaan moni oppilaista sanoi: »Tuo on kovaa puhetta. Kuka tuollaista voi kuunnella?» 61Jeesus tiesi, että oppilaat olivat ärsyyntyneet hänen puheistaan, ja sanoi heille: »Tästäkö te loukkaannuitte? 62Mitäs jos näette Ihmisen Pojan nousevan sinne, missä hän ennen oli? 63Henki antaa elämän, ruumis on siinä hyödytön. Se, mitä olen teille puhunut, antaa teille Hengen ja elämän. 64Joukossanne on kuitenkin muutamia, jotka eivät usko.» Jeesus näet tiesi alusta alkaen, ketkä eivät uskoneet ja kuka ilmiantaisi hänet. 65Hän jatkoi: »Juuri siksi sanoinkin teille, ettei kukaan voi tulla luokseni muuten kuin Isän tahdosta.»

66Tämän vuoksi monet oppilaista jättivät Jeesuksen eivätkä enää liikkuneet hänen seurassaan. 67Jeesus kysyi kahdeltatoista oppilaaltaan: »Ette kai tekin aio lähteä?» 68Simon Pietari vastasi hänelle: »Herra, kenen luokse me muka menisimme? Sinulla on sanat, jotka antavat ikuisen elämän. 69Uskomme sinuun ja tiedämme, että sinä olet Jumalan pyhä.»

Joh. - Johannes 6:51-69UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.11.20
Seuraa meitä