Suomen Pipliaseura

13.7.2021 vesperin tekstit

UT lukukappale

Jeesus ennustaa temppelin tuhon

5Kun jotkut ihastelivat temppeliä, sen kauniita kiviä ja näytteille pantuja lahjoja, Jeesus sanoi: 6»Kaikki tämä, minkä näette, hajotetaan maan tasalle. Tulee aika, jolloin täällä ei ole kiveä kiven päällä.»

Lopun ajan merkkejä

7Jotkut kysyivät: »Opettaja, milloin tämä kaikki tapahtuu? Mikä merkki osoittaa, että se aika on lähellä?» 8Jeesus sanoi: »Pitäkää varanne, ettei teitä huijata. Monet tekeytyvät minuksi ja sanovat: ’Minä tässä olen’ ja ’Aika on tullut’. Älkää lähtekö heidän mukaansa. 9Ja kun kuulette uutisia sodista ja levottomuuksista, älkää pelästykö. Näin täytyy tapahtua, ennen kuin loppu tulee, mutta se ei tule vielä silloin.»

10Sitten Jeesus sanoi: »Maat ja kansat käyvät toistensa kimppuun. 11Tulee suuria maanjäristyksiä, ja laajoilla alueilla on nälänhätää ja ruttoa. Kammottavia asioita tapahtuu, ja taivaalla näkyy suuria ennusmerkkejä.

12Jo sitä ennen teitä vainotaan. Teidät pidätetään, viedään synagogiin tuomittaviksi ja heitetään vankiloihin. Te joudutte kuninkaiden ja käskynhaltijoiden eteen, koska toimitte minun nimissäni. 13Silloin te saatte tilaisuuden todistaa minusta. 14Pitäkää silti mielessänne, ettei teidän tarvitse suunnitella puolustuspuhetta etukäteen. 15Minä kyllä annan teille viisautta ja suuhun sellaiset sanat, joita vihollisenne eivät pysty kiistämään eivätkä kumoamaan.

16Jopa teidän vanhempanne, sisaruksenne, sukulaisenne ja ystävänne luovuttavat teidät viranomaisille, ja jotkut teistä tapetaan. 17Kaikki vihaavat teitä, koska toimitte minun nimissäni. 18Silti yksikään hius teidän päästänne ei katoa. 19Olkaa kestäviä, niin saatte palkkioksi elämän.»

Luuk. - Luukas 21:5-19UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.8
Seuraa meitä