Suomen Pipliaseura

14.11.2022 laudes

UT lukukappale

Enkeli ja pieni kirjakäärö

1Minä näin taas uuden enkelin, joka laskeutui taivaasta voimaa uhkuen. Hän oli pukeutunut pilveen, ja hänen päänsä päällä oli sateenkaari. Kasvot olivat kuin aurinko ja jalat kuin tulipatsaat. 2Enkelin kädessä oli pieni avoin kirjakäärö. Hän astui oikealla jalallaan mereen, vasemmalla maalle, 3ja huusi kovalla äänellä, joka oli kuin leijonan karjuntaa. Huutoa säesti seitsemän ukonilmaa jyrisevällä puheellaan. 4Näiden seitsemän ukkosen puhuessa aloin kirjoittaa. Kuulin kuitenkin taivaasta äänen, joka sanoi: »Merkitse sinetillä salaisiksi näiden seitsemän ukkosen puheet äläkä kirjoita niitä muistiin.»

Enkeli vannoo valan

5Merellä ja maalla seisova enkeli kohotti kätensä taivasta kohti 6ja vannoi hänen kauttaan, joka elää ikuisesti ja joka loi taivaan ja maan ja meren ja kaiken, mitä niissä on. Enkeli vannoi, että aika oli lopussa. 7Se loppuisi sinä päivänä, jolloin seitsemäs enkeli puhaltaa torveensa. Silloin Jumalan salaisuus täyttyy; tämän ilosanoman hän on ilmoittanut profeetoille, palvelijoilleen.

Johannes syö kirjakäärön

8Kuulin taas saman äänen taivaasta sanovan minulle: »Mene ja ota avoin kirjakäärö merellä ja maalla seisovan enkelin kädestä.» 9Menin enkelin luokse ja pyysin häntä antamaan kirjakäärön minulle. Hän sanoi: »Ota käärö ja syö se. Se polttelee vatsassasi, vaikka maistuukin suussasi makealta kuin hunaja.» 10Niinpä otin pienen kirjakäärön enkelin kädestä ja söin sen. Se maistui suussani makealta kuin hunaja, mutta vatsassani se poltteli.

11Minulle sanottiin: »Sinun täytyy yhä julistaa, miten käy kansoille, maille, kielille ja kuninkaille.»

Ilm. - Ilmestys 10:1-11UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.14.1
Seuraa meitä