Suomen Pipliaseura

19.1.2023 laudes (Pyhän Henrikin päivä)

UT lukukappale

Naimattomat ja lesket

25Naimattomista minulla ei ole Herran antamaa käskyä. Kerron silti oman näkemykseni, koska Herra on hyvyydessään tehnyt minusta luotettavan. 26Olen sitä mieltä, että tulossa olevan ahdingon takia jokaisen on hyvä pysyä ennallaan. 27Jos olet naimisissa, älä hae eroa. Jos olet eronnut, älä etsi vaimoa. 28Et silti tee väärin, vaikka menisitkin naimisiin. Jos naimaton nainen menee naimisiin, ei hänkään tee väärin. Naimisissa olevat joutuvat kuitenkin muita ahtaammalle, ja siltä tahtoisin teidät säästää.

29Veljet ja sisaret, minä sanon teille, että aikaa ei anneta enää paljon. Siksi niiden, joilla on vaimo, kannattaa elää kuin heillä ei vaimoa olisikaan. 30Surullisten kannattaa olla kuin heillä ei olisi surusta tietoakaan, mutta ei iloistenkaan kannata iloita. Ostajan on syytä olla kuin ei olisi mitään ostanutkaan. 31Niiden, jotka ottavat maailmasta tarvitsemansa, kannattaa olla kuin he eivät tarvitsisi mitään. Maailma nykymuodossaan on näet katoamassa.

32Tahdon, että olette silti huolettomia. Poikamies huolehtii siitä, mikä koskee Herraa; hän haluaa olla Herralle mieliksi. 33Naimisissa oleva mies sen sijaan huolehtii maallisista asioista ja tahtoo olla mieliksi vaimolleen. 34Näin hän on jakautunut kahtaalle.

Samoin naimaton nainen ja nuori tyttö huolehtivat siitä, mikä koskee Herraa; he tahtovat olla pyhiä sekä ruumiillisesti että henkisesti. Naimisissa oleva nainen sen sijaan huolehtii maallisista asioista ja tahtoo miellyttää miestään. 35Sanon tämän teille omaksi parhaaksenne, en taluttaakseni teitä hihnassa. Yritän saada teidät elämään kunnollisesti, niin että voitte palvella Herraa jatkuvasti, ilman häiriöitä.

36Joku ehkä pelkää tekevänsä jotain sopimatonta, koska hänen morsiamensa on vastustamattoman houkutteleva. Hän voi toteuttaa mielitekonsa, ei se ole väärin. He voivat mennä naimisiin. 37Jos joku kuitenkin pysyy lujana omasta tahdostaan ja päättää säästää morsiamensa neitsyyden vapaaehtoisesti, hän tekee hyvin. 38Se, joka menee morsiamensa kanssa naimisiin, tekee hyvin. Se, joka ei mene, tekee vielä paremmin.

39Nainen on sidottu mieheensä niin kauan kuin tämä elää. Jos mies kuitenkin nukkuu pois, on nainen vapaa ottamaan miehekseen kenet tahtoo. Pääasia on, että se tapahtuu Herran tahdon mukaisesti. 40Minun mielestäni hän on kuitenkin onnellisempi, jos pysyy leskenä, ja eiköhän minussakin ole Jumalan Henki.

1. Kor. - 1. kirje korinttilaisille 7:25-40UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.13.13
Seuraa meitä