Suomen Pipliaseura

7.6.2022 laudes

UT lukukappale

Jeesuksen kirkastuminen

28Noin kahdeksan päivää sen jälkeen, kun Jeesus oli pitänyt tämän puheen, hän nousi vuorelle rukoilemaan. Hän otti mukaansa Pietarin, Johanneksen ja Jaakobin. 29Kun hän rukoili, hänen kasvonsa muuttuivat ja hänen vaatteistaan tuli säteilevän valkoiset. 30Yhtäkkiä hänen kanssaan seisoi puhumassa kaksi miestä. He olivat Mooses ja Elia. 31He ilmestyivät häikäisevän kirkkaina ja puhuivat Jeesuksen poislähdöstä, joka toteutuisi Jerusalemissa.

32Pietari ja muut olivat nukahtaneet. Herätessään he näkivät Jeesuksen kirkkauden ja kaksi miestä, jotka seisoivat hänen seurassaan. 33Kun nämä olivat lähdössä Jeesuksen luota, Pietari sanoi hänelle: »Mestari, onpa hyvä, että me olemme täällä. Me teemme kolme majaa: yhden sinulle, yhden Moosekselle ja yhden Elialle.» Hän ei ymmärtänyt, mistä puhui.

34Pietarin puhuttua ilmestyi pilvi, joka heitti varjon heidän ylleen. Oppilaat pelästyivät, kun pilvi kietoi heidät sisäänsä. 35Sitten pilvestä kuului ääni: »Tämä on minun Poikani ja valittuni, kuunnelkaa häntä!» 36Kun ääni oli puhunut, oppilaat huomasivat Jeesuksen olevan taas yksin. He pitivät suunsa kiinni eivätkä kertoneet kenellekään, mitä olivat nähneet.

Luuk. - Luukas 9:28-36UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.8
Seuraa meitä