Suomen Pipliaseura

2.6.2021 laudesin tekstit

UT lukukappale

Kristityn ylpeydenaiheet

1Jumala on siis tehnyt syyttömiä meistä, jotka uskomme. Näin meillä on rauha hänen kanssaan Herramme Jeesuksen Kristuksen takia. 2Kristus on johdattanut meidät tähän Jumalan suosioon. Siinä me pysymme, kun uskomme. Olemmehan ylpeitä siitä, että voimme toivoa pääsevämme jumalalliseen kirkkauteen.

3Voimme olla ylpeitä myös ahdingostamme. Tiedämmehän, että ahdingosta seuraa kestävyys. 4Kestävyys taas auttaa selviytymään koetuksesta, ja selviytyminen antaa toivoa. 5Eikä toivomme vie meitä häpeään, koska Jumalan rakkaus vuodatettiin sydämeemme, kun Pyhä Henki annettiin meille.

6Me näet olimme vielä avuttomia, kun aika koitti ja Kristus kuoli jumalattomien puolesta. 7Vaikeaa olisi kuolla kunnon ihmisenkään puolesta; erityisen hyvän ihmisen puolesta joku voisi ollakin valmis kuolemaan. 8Jumala sen sijaan osoitti meille rakkautensa sillä, että Kristus kuoli puolestamme, kun olimme vielä syntisiä. 9Aivan varmasti Kristus pelastaa meidät vihalta nyt, kun hänen verensä on tehnyt meistä syyttömiä! 10Jumalan Pojan kuolemahan loi sovinnon Jumalan ja meidän, hänen vihollistensa, välille. Aivan varmasti Jumalan Pojan elämä pelastaa meidät nyt, kun sovinto on tehty.

11Eikä tässä vielä kaikki. Lisäksi voimme olla ylpeitä Jumalastamme, kun Herramme Jeesus Kristus nyt on johtanut meidät sovintoon hänen kanssaan.

Room. - Kirje roomalaisille 5:1-11UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.14.1
Seuraa meitä