Suomen Pipliaseura

21.9.2022 vesper

UT lukukappale

Rikas nuorukainen

16Sitten Jeesuksen luokse tuli nuori mies, joka kysyi: »Opettaja, mitä hyvää voisin tehdä saadakseni elää ikuisesti?» 17Jeesus vastasi vain: »Miksi sinä minulta kyselet hyvästä? Hyvä on vain yksi. Jos tahdot elää ikuisesti, toimi käskyjen mukaan.» 18Nuorukainen kysyi, mitä käskyjä Jeesus tarkoitti. Jeesus vastasi: »Näitä: älä tapa, älä petä puolisoasi, älä varasta, älä valehtele todistajana, 19kunnioita isääsi ja äitiäsi, rakasta lähimmäistäsi kuin itseäsi.» 20»Kaikkea tuota minä olen noudattanutkin», nuorukainen sanoi. »Mitä minun vielä pitäisi tehdä?» 21Jeesus sanoi: »Jos haluat olla täydellinen, mene myymään koko omaisuutesi ja anna rahat köyhille. Silloin sinulla on aarre taivaissa. Kun se on tehty, seuraa minua.» 22Tämän kuultuaan nuorukainen lähti pois surullisena, koska hänellä oli paljon omaisuutta.

23Jeesus sanoi oppilailleen: »Minä vakuutan teille, että rikkaiden on vaikeaa päästä taivaiden valtakuntaan. 24Minä sanon teille, että kamelin on helpompi mennä neulansilmästä kuin rikkaan päästä Jumalan valtakuntaan.» 25Tämän kuultuaan oppilaat olivat ihmeissään ja kysyivät: »Kuka sitten voi pelastua?» 26Jeesus katsoi heihin ja sanoi: »Ihmisille se on mahdotonta, mutta Jumalalle kaikki on mahdollista.»

Oppilaiden palkkio

27Silloin Pietari kysyi: »Mehän olemme jättäneet kaiken ja lähteneet seuraamaan sinua. Mitä me siitä hyvästä saamme?»

28Jeesus vastasi: »Minä vakuutan teille: Kun maailma syntyy uudelleen ja Ihmisen Poika istuu kirkkautensa valtaistuimelle, saatte myös te kaksitoista istua valtaistuimelle hallitsemaan Israelin kahtatoista heimoa. 29Silloin jokainen, joka minun nimeni vuoksi on jättänyt talonsa, veljensä tai sisarensa, isänsä, äitinsä tai lapsensa tai peltonsa, saa satakertaisesti takaisin ja perii ikuisen elämän. 30Mutta monet ensimmäiset tulevat viimeisiksi ja viimeiset ensimmäisiksi.»

Matt. - Matteus 19:16-30UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.16
Seuraa meitä