Suomen Pipliaseura

22.9.2021 laudesin tekstit

UT lukukappale

Temppelin hävitys

1Kun Jeesus oli lähdössä temppelialueelta, eräs hänen oppilaistaan sanoi: »Opettaja, katso millaisia kiviä ja millaisia rakennuksia!» 2Jeesus vastasi: »Eivätkö olekin mahtavia rakennuksia? Silti tänne ei jää kiveä kiven päälle. Kaikki revitään maan tasalle.»

Milloin hetki on lähellä?

3Jeesus istui Oliivimäellä temppeliä vastapäätä. Pietari, Jaakob, Johannes ja Andreas menivät kysymään häneltä: 4»Kerro meille, milloin tämä tapahtuu. Mikä merkki ilmoittaa, että kaikki toteutuu pian?»

5Jeesus alkoi puhua heille:

»Varokaa, ettei kukaan pääse huijaamaan teitä. 6Monet tulevat esiintymään minun nimissäni ja sanovat: ’Minä tässä olen.’ He onnistuvat pettämään monia. 7Kun kuulette taistelun ääniä ja uutisia sodasta, älkää hätääntykö. Näin täytyy tapahtua, mutta ei se vielä tarkoita loppua. 8Maat ja kansat käyvät toistensa kimppuun, ja kaikkialla on maanjäristyksiä ja nälänhätiä. Ne ovat ensimmäisiä synnytyskipuja.»

9»Pitäkää varanne! Teidät pidätetään ja viedään tuomioistuimiin syytettäväksi. Synagogissa teitä piestään. Te saatte seistä maaherrojen ja kuninkaiden edessä todistamassa minusta. 10Sitä ennen ilosanoma täytyy kuitenkin julistaa koko maailmalle. 11Kun teidät luovutetaan viranomaisille, älkää murehtiko etukäteen, mitä sanoisitte. Sanotte vain sen, mitä teille annetaan sanottavaksi sillä hetkellä. Ette te puhu itse, vaan teissä puhuu Pyhä Henki.»

12»Veli antaa veljensä tapettavaksi ja isä lapsensa. Lapset nousevat vanhempiaan vastaan ja tappavat heidät. 13Kaikki vihaavat teitä minun vuokseni, mutta jos kestätte loppuun asti, pelastutte.»

Mark. - Markus 13:1-13UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.14.1
Seuraa meitä