Suomen Pipliaseura

24.11.2022 laudes

UT lukukappale

Kolme saastaista henkeä

12Kuudes enkeli kumosi maljansa suureen Eufrat-jokeen, niin että joen uoma kuivui ja idän kuninkaille avautui kulkutie.

13Minä näin, miten lohikäärmeen, pedon ja valeprofeetan suusta pääsi kolme saastaista henkeä. Ne olivat kuin sammakoita 14– demoneja, jotka tekevät ihmetekoja. Ne lähtevät tapaamaan kaikkia maailman kuninkaita ja kokoavat nämä sotaan. Tuo sota käydään Jumalan, kaiken hallitsijan, suurena päivänä.

15»Minä tulen kuin varas. Onnellinen se, joka pysyy valveilla ja pitää huolta vaatteistaan. Hänen ei tarvitse kulkea alasti eikä hävetä.»

16Henget kokosivat kaikki kuninkaat paikkaan, jonka nimi on hepreaksi Harmageddon.

Kaupungit sortuvat

17Seitsemäs enkeli kumosi maljansa ilmaan. Temppelin valtaistuimelta kuului mahtava ääni, joka sanoi: »Hetki on tullut.» 18Salamat löivät ja ukkonen jyrähteli. Voimakas maanjäristys iski. Niin voimakasta järistystä ei ollut koettu koko sinä aikana, jonka ihmiskunta oli ollut maan päällä. 19Sen seurauksena suuri kaupunki hajosi kolmeksi osaksi. Kaupungit sortuivat kaikkialla. Jumala muisti myös suurta Babylonia: se sai juotavakseen hänen kiihkeän vihansa viinimaljan. 20Kaikki saaret pakenivat, ja vuoret katosivat jäljettömiin. 21Jättimäisiä rakeita satoi taivaalta ihmisten päälle. Ihmiset kirosivat Jumalaa raesateen vuoksi, sillä se oli todella suuri onnettomuus.

Ilm. - Ilmestys 16:12-21UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.13.13
Seuraa meitä