Suomen Pipliaseura

24.8.2022 vesper

UT lukukappale

Kaksitoista apostolia eli valtuutettua

1Jeesus kutsui luokseen kaksitoista oppilastaan ja antoi heille vallan karkottaa demoneja ja parantaa kaikkia sairauksia ja vaivoja. 2Ensimmäinen näistä kahdestatoista apostolista eli valtuutetusta oli Simon, jota kutsutaan Pietariksi. Muut olivat Pietarin veli Andreas, Sebedeuksen poika Jaakob ja hänen veljensä Johannes, 3Filippos, Bartolomeus, Tuomas, tullimies Matteus, Alfeuksen poika Jaakob, Taddeus, 4Simon Kananeus ja Juudas Iskariot, joka ilmiantoi Jeesuksen.

Valtuutettujen tehtävä

5Nämä kaksitoista Jeesus lähetti matkaan ja antoi heille ohjeet: »Älkää menkö vierasuskoisten alueille älkääkä samarialaisten kaupunkiin. 6Menkää mieluummin Israelin kadonneiden lampaiden luokse 7ja julistakaa: ’Taivaiden valtakunta on lähellä.’ 8Parantakaa sairaita ja herättäkää kuolleita. Puhdistakaa ihmisiä ihotaudista ja karkottakaa demoneja. Olette saaneet ilmaiseksi, antakaa siis tekin ilmaiseksi. 9Älkää kerätkö kultaa, hopeaa tai kuparia kukkaroonne. 10Älkää ottako mukaanne laukkua, vaihtopaitaa, kenkiä älkääkä vaellussauvaa. Kyllä työläinen ruokansa ansaitsee. 11Kun tulette kaupunkiin tai kylään, ottakaa selvää, kuka siellä on ansainnut käyntinne. Olkaa hänen luonaan lähtöönne saakka. 12Kun menette hänen taloonsa, toivottakaa sille rauhaa. 13Jos talo ansaitsee teidän rauhanne, se saa sen. Mutta jos talo ei sitä ansaitse, se palaa teille takaisin. 14Jos joku ei ota teitä vastaan tai kuuntele sanojanne, lähtekää siitä talosta tai kaupungista ja puhdistakaa pölytkin jaloistanne. 15Vakuutan teille, että tuomiopäivänä Sodoman ja Gomorran maa pääsee helpommalla kuin se kaupunki.»

Tulevat vainot

16»Minä lähetän teidät kuin lampaat susien keskelle. Olkaa siis ovelia kuin käärmeet ja viattomia kuin kyyhkyset. 17Varokaa ihmisiä, koska he ilmiantavat teidät viranomaisille ja ruoskivat teitä synagogissaan. 18Teidät viedään vallanpitäjien ja kuninkaiden eteen minun takiani, todistukseksi heille ja kaikille kansoille. 19Älkää kuitenkaan huolehtiko siitä, mitä sanoisitte, kun teidät ilmiannetaan. Teille annetaan sanat suuhun, kun hetki koittaa. 20Te ette näet ole itse äänessä, vaan teissä puhuu Isänne Henki.

21Veli antaa tappaa veljensä ja isä lapsensa. Lapset nousevat vanhempiaan vastaan ja tappavat heidät. 22Kaikki vihaavat teitä minun vuokseni. Mutta jos kestätte loppuun asti, pelastutte.

Matt. - Matteus 10:1-22UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.13.13
Seuraa meitä