Suomen Pipliaseura

26.1.2023 laudes

UT lukukappale

Pään peittäminen jumalanpalveluksessa

2On hienoa, että muistatte aina kaikki opetukseni ja pidätte kiinni opista, jonka välitin teille. 3Teidän on silti syytä tietää, että Kristus on jokaisen miehen pää samoin kuin mies on naisen pää ja Jumala Kristuksen pää. 4Jos miehellä on päähine päässään, kun hän rukoilee tai profetoi, hän häpäisee päänsä. 5Jos taas nainen rukoilee tai profetoi paljain päin, hän häpäisee päänsä. Sehän on sama kuin jos hän olisi ajanut päänsä kaljuksi. 6Jos nainen ei peitä päätään, hän voi yhtä hyvin leikata hiuksensa. Jos hiusten leikkaaminen tai pään kaljuksi ajaminen on naisen mielestä häpeällistä, hänen on peitettävä päänsä.

7Miehen ei tarvitse peittää päätään, koska hän on Jumalan kuva ja heijastaa hänen kunniaansa. Nainen taas heijastaa miehen kunniaa. 8Eihän miestä luotu naisesta vaan nainen miehestä, 9eikä miestä luotu naista varten vaan nainen miestä varten. 10Siksi naisen on enkelien takia pidettävä päässään merkkiä vallastaan.

11Herralle ei kuitenkaan ole naista ilman miestä eikä miestä ilman naista. 12Nainen luotiin miehestä, mutta mies on syntynyt naisesta. Kaikki on silti saanut alkunsa Jumalasta.

13Päätelkää itse, onko sopivaa, että nainen rukoilee Jumalaa paljain päin. 14Eikö jo luontokin opeta teille, että pitkä tukka on miehelle häpeäksi 15mutta naiselle kunniaksi? Pitkät hiukset on annettu naiselle vaatteeksi. 16Jos joku väittää jotain muuta, niin sanon hänelle, että meillä ei ole sellaista tapaa eikä muillakaan Jumalan seurakunnilla.

1. Kor. - 1. kirje korinttilaisille 11:2-16UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.8
Seuraa meitä