Suomen Pipliaseura

26.8.2021 vesperin tekstit

UT lukukappale

Aineas parannetaan

32Kun Pietari kulki paikasta toiseen, hän päätyi myös Lyddassa asuvien pyhien Jeesuksen seuraajien luokse. 33Siellä hän tapasi Aineas-nimisen miehen, joka oli maannut kahdeksan vuotta halvaantuneena. 34Pietari sanoi hänelle: »Aineas, Jeesus Kristus parantaa sinut! Nouse ja kääri makuualustasi.» Aineas nousi saman tien. 35Kaikki, jotka asuivat Lyddassa ja Saaronin tasangolla, näkivät hänet ja alkoivat uskoa Herraan.

Dorkas herätetään eloon

36Joppessa asui naispuolinen uskova, jonka nimi Tabita on kreikaksi Dorkas ja tarkoittaa gasellia. Hän teki kaikkea hyvää ja antoi avokätisesti almuja. 37Sitten hän kuitenkin sairastui ja kuoli. Hänet pestiin ja vietiin yläkertaan. 38Lydda oli lähellä Joppea, ja kun joppelaiset uskovat kuulivat Pietarin olevan Lyddassa, he lähettivät kaksi miestä hänen luokseen. Nämä sanoivat: »Tule kiireesti meille.»

39Pietari lähti miesten mukaan. Kun he tulivat perille, Pietari vietiin yläkertaan. Itkeviä naisia kerääntyi hänen ympärilleen. He esittelivät hänelle paitoja ja muita vaatteita, jotka Dorkas oli tehnyt. 40Pietari ajoi muut ulos, polvistui ja rukoili. Sitten hän kääntyi puhumaan kuolleelle ja sanoi: »Tabita, nouse!» Dorkas avasi silmänsä, näki Pietarin ja nousi istumaan. 41Pietari ojensi kätensä ja auttoi hänet seisaalleen. Sitten hän kutsui sisään itkevät naiset ja muutkin pyhät, jotka uskoivat, ja esitteli heille ilmielävän Dorkaksen.

42Sana levisi kaikkialle Joppeen, ja monet alkoivat uskoa Herraan. 43Pietari jäi Joppeen moneksi päiväksi nahankäsittelijä Simonin vieraaksi.

Ap. t. - Apostolien teot 9:32-43UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä