Suomen Pipliaseura

27.9.2021 laudesin tekstit

UT lukukappale

Jeesuksen kuolema ja ylösnousemus

Jeesuksen surmaamisesta neuvotellaan

1Pääsiäiseen ja happamattoman leivän juhlaan oli kaksi päivää. Ylipapit ja oppineet miettivät, millaisella juonella he saisivat Jeesuksen käsiinsä ja hengiltä. 2»Ei kuitenkaan kesken juhlan», he sanoivat, »ettei kansa ala mellakoida.»

Jeesus voidellaan Betaniassa

3Jeesus oli Betaniassa aterialla ihosairaudesta tunnetun Simonin talossa. Paikalle tuli nainen, jolla oli mukanaan alabasteripullollinen aitoa ja hyvin arvokasta nardusöljyä. Nainen rikkoi pullon ja valutti aromaattisen öljyn Jeesuksen päähän. 4Jotkut sanoivat pöyristyneinä toisilleen: »Mitä haaskausta! 5Öljyn olisi voinut myydä ja antaa rahat köyhille. Öljystä olisi voinut saada vuoden tulot.» He antoivat naisen kuulla kunniansa.

6Jeesus sen sijaan sanoi: »Antakaa hänen olla. Miksi olette hänelle noin tylyjä, vaikka hän teki hyvän teon minulle? 7Köyhät ovat aina luonanne, ja voitte auttaa heitä milloin tahdotte. Minä en kuitenkaan ole luonanne aina. 8Nainen teki, minkä voi. Hän voiteli ruumiini etukäteen hautaamista varten. 9Minä vakuutan teille: kaikkialla, missä julistetaan ilosanomaa, muistetaan myös tämä nainen ja kerrotaan, mitä hän teki.»

Juudas lupaa ilmiantaa Jeesuksen

10Juudas Iskariot, yksi kahdestatoista oppilaasta, meni ylipappien luokse ilmiantaakseen Jeesuksen. 11Ylipapit ilahtuivat kuulemastaan ja lupasivat Juudakselle rahaa. Juudas etsi nyt sopivaa tilaisuutta Jeesuksen ilmiantamiseen.

Mark. - Markus 14:1-11UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.8
Seuraa meitä