Suomen Pipliaseura

31.3.2022 vesper

UT lukukappale

Juutalaiset torjuvat Jeesuksen

22Oli talvi. Jerusalemissa vietettiin temppelin uudelleenvihkimisen muistojuhlaa. 23Jeesus käveli temppelissä, Salomon pylväskäytävässä. 24Silloin juutalaiset ympäröivät hänet ja sanoivat: »Miten kauan aiot pitää meitä epätietoisina? Jos olet Kristus, sano se suoraan.»

25Jeesus vastasi: »Minähän olen sanonut sen, mutta te ette usko. Isäni nimessä tekemäni teot todistavat minusta. 26Silti te ette usko, koska ette ole minun lampaitani. 27Minun lampaani kuulevat minun ääneni. Minä tunnen ne, ja ne seuraavat minua. 28Minä annan niille ikuisen elämän. Ne eivät kuole koskaan, eikä kukaan ryöstä niitä minulta. 29Minä sain lampaat isältäni. Hän on suurempi kuin kukaan muu, eikä kukaan voi ryöstää mitään hänen kädestään. 30Ja minä ja Isäni olemme yhtä.»

31Juutalaiset keräsivät taas kiviä kivittääkseen Jeesuksen. 32Silloin Jeesus sanoi: »Olen tehnyt teidän nähtenne monta hyvää tekoa, joiden takana on minun Isäni. Mikä niistä antaa teille syyn kivittää minut?» 33Juutalaiset vastasivat: »Emme me kivitä sinua minkään hyvän teon vaan jumalanpilkan takia. Korotat itsesi Jumalaksi, vaikka olet ihminen.»

34Jeesus vastasi: »Eikö teidän laissannekin sanota: ’Minä sanoin: te olette jumalia’? 35Jumaliksi sanotaan siis niitä, jotka ottivat vastaan Jumalan sanan. Tätä kirjoitusta ei voi ohittaa. 36Isäni pyhitti minut ja lähetti minut maailmaan. Syytättekö te minua pilkkaajaksi, kun sanon olevani Jumalan Poika? 37Jos en tee Isäni tekoja, älkää uskoko minua. 38Mutta minäpä teen niitä. Uskokaa siis näitä tekoja, vaikka ette minua uskoisikaan. Ne kertovat teille, että Isä on minussa ja minä Isässä.»

39Juutalaiset yrittivät taas ottaa Jeesuksen kiinni, mutta hän ei jäänyt heidän käsiinsä.

40Jeesus palasi Jordanin toiselle puolelle. Hän viipyi jonkin aikaa siellä, missä Johannes oli kastanut ihmisiä. 41Monet tulivat Jeesuksen luokse. He sanoivat: »Johannes ei tehnyt ihmeitä todisteeksi itsestään, mutta kaikki hänen puheensa Jeesuksesta olivat totta.» 42Monet alkoivat uskoa siellä Jeesukseen.

Joh. - Johannes 10:22-42UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.13.13
Seuraa meitä