Suomen Pipliaseura

5.8.2021 laudesin tekstit

UT lukukappale

Jeesus parantaa sairaita

29Jeesus lähti synagogasta suoraan Simonin ja Andreaksen kotiin, ja Jaakob ja Johannes tulivat mukaan. 30Simonin anoppi makasi kuumeessa. Hänestä kerrottiin heti Jeesukselle. 31Jeesus meni hänen luokseen, otti häntä kädestä ja auttoi hänet jalkeille. Kuume lähti anopista, ja hän alkoi palvella vieraita.

32Illalla auringonlaskun jälkeen Jeesuksen luokse tuotiin kaikki sairaat ja demonien vaivaamat. 33Koko kaupunki oli kerääntynyt talon edustalle. 34Jeesus paransi ihmisiä monenlaisista sairauksista ja karkotti monta demonia. Hän ei antanut demonien puhua, koska ne tunsivat hänet.

Lähtö Kapernaumista

35Kun Jeesus nousi varhain aamulla, oli vielä pimeää. Hän lähti ulos ja vetäytyi syrjäiseen paikkaan rukoilemaan. 36Simon ja muut oppilaat lähtivät etsimään Jeesusta. 37He löysivät hänet ja sanoivat: »Kaikki etsivät sinua.» 38Jeesus vastasi: »Lähdetään lähistöllä oleviin kyliin. Minun on julistettava ilosanomaa myös niissä. Siksihän minä lähdin kaupungista.» 39Niin Jeesus kiersi kaikkialla Galileassa. Hän opetti synagogissa ja karkotti demoneja.

Jeesus parantaa ihosairaudesta

40Jeesuksen luokse tuli mies, jolla oli hankala ihosairaus. Hän polvistui Jeesuksen eteen ja sanoi: »Sinä voit parantaa minut, jos vain tahdot.» 41Jeesuksen kävi miestä sääliksi. Hän ojensi kätensä, kosketti miestä ja sanoi: »Kyllä minä tahdon. Parane!» 42Tauti lähti miehestä heti, ja hän parani. 43Jeesus ajoi hänet luotaan ja sanoi ankarasti: 44»Katsokin, ettet puhu tästä kenellekään. Käy vain näyttäytymässä papille ja anna Mooseksen määräämä uhrilahja todisteeksi puhdistumisestasi.» 45Mies lähti muttei malttanut pysyä vaiti. Hän alkoi levittää tietoa tapauksesta, niin ettei Jeesus voinut enää näyttäytyä kaupungissa. Jeesus pysytteli asumattomilla seuduilla, ja ihmisiä tuli kaikkialta hänen luokseen.

Mark. - Markus 1:29-45UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä