Suomen Pipliaseura

9.2.2023 laudes

UT lukukappale

Jeesus vangitaan

1Kaiken tämän puhuttuaan Jeesus lähti oppilaidensa kanssa ulos. He menivät Kidroninpuron toiselle puolelle. Siellä oli puutarha, jonne hän ja oppilaat menivät. 2Jeesus oli ollut siellä monesti oppilaidensa kanssa. Paikka oli siten tuttu myös Juudakselle, Jeesuksen ilmiantajalle. 3Niinpä Juudas otti mukaansa suuren sotilasosaston sekä ylipappien ja fariseusten antamia palvelijoita. He menivät puutarhaan lyhtyjä, soihtuja ja aseita kantaen. 4Jeesus tiesi, mikä häntä odotti. Hän meni tulijoita vastaan ja kysyi: »Ketä etsitte?» 5He vastasivat etsivänsä nasaretilaista Jeesusta. Jeesus sanoi: »Tässä minä olen.»

Joukossa seisoi myös Juudas, Jeesuksen ilmiantaja. 6Kun sanat »minä olen» tulivat Jeesuksen suusta, miehet kavahtivat taaksepäin ja kaatuivat maahan. 7Jeesus kysyi uudestaan, ketä he etsivät. He toistivat etsivänsä nasaretilaista Jeesusta. 8Jeesus sanoi: »Johan minä sanoin teille, että se olen minä. Jos kerran etsitte minua, niin antakaa näiden muiden mennä.» 9Näin toteutuivat hänen omat sanansa: »En vienyt tuhoon ketään niistä, jotka annoit minulle.»

10Silloin Simon Pietari tarttui miekkaansa ja veti sen esiin. Hän kävi ylipapin palvelijan kimppuun ja löi irti tämän oikean korvan. Palvelijan nimi oli Malkos. 11Mutta Jeesus sanoi Pietarille: »Pane miekkasi takaisin! Jättäisinkö juomatta maljan, jonka Isä on minulle antanut?»

Joh. - Johannes 18:1-11UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.13.13
Seuraa meitä