Suomen Pipliaseura

9.6.2021 laudesin tekstit

UT lukukappale

Hengen tuoma uusi elämä

1Nyt ei siis mikään tuomio uhkaa niitä, jotka ovat Kristuksen Jeesuksen yhteydessä. 2Elämän antava Hengen lakihan on vapauttanut sinut synnin ja kuoleman laista. 3Koska ihminen on ruumiillisena heikko, laki ei mahtanut hänen synnilleen mitään. Jumala kuitenkin korjasi tilanteen. Syntien sovittamiseksi hän lähetti tänne oman Poikansa ruumiillisena, syntisten ihmisten kaltaisena. Näin Jumala tuomitsi synnin ihmisen ruumiissa, 4jotta lain edellyttämä oikeudenmukaisuus toteutuisi. Se toteutuu meissä, jotka emme elä syntisen ruumiin vaan Hengen mukaisesti.

5Ne, jotka tottelevat ruumistaan, keskittyvät ruumiillisiin asioihin. Hengen mukaista elämää elävät sen sijaan keskittyvät hengellisiin asioihin. 6Ruumiin päämäärä on kuolema, mutta Hengen päämäärä on elämä ja rauha. 7Ruumiissa on pyrkimyksiä, jotka sotivat Jumalaa vastaan, koska ne eivät alistu Jumalan lakiin eivätkä voikaan alistua. 8Ruumistaan tottelevat eivät siis voi olla mieliksi Jumalalle. 9Te ette kuitenkaan elä ruumiin vaan Hengen mukaisesti, jos Jumalan Henki asuu teissä.

Se, jolla ei ole Kristuksen Henkeä, ei ole hänen omansa. 10Jos Kristus kuitenkin asuu teissä, olette syyttömiä. Siksi Henki antaa teille elämän, vaikka ruumiinne onkin kuollut synnin vuoksi. 11Jos teissä asuu Henki, joka herätti Jeesuksen kuolleiden joukosta, myös teidän kuolevaiset ruumiinne tehdään eläviksi. Tämän tekee teissä asuvan Henkensä voimalla hän, joka herätti Kristuksen kuolleiden joukosta.

Room. - Kirje roomalaisille 8:1-11UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.13.12
Seuraa meitä