Suomen Pipliaseura

17.12.2022 laudes

UT lukukappale

Tervehdys

1Minä, Juudas, olen Jeesuksen Kristuksen palvelija ja Jaakobin veli. Tervehdin kutsuttuja, joita Isä Jumala rakastaa ja suojelee Jeesusta Kristusta varten. 2Toivotan teille entistä enemmän myötätuntoa, rauhaa ja rakkautta.

Väärien opettajien tuomio

3Rakkaat ystävät! Olen aikonut ihan tosissani kirjoittaa teille yhteisistä asioistamme. Vasta nyt sain tilaisuuden kehottaa teitä ponnistelemaan sen uskon puolesta, joka kerran annettiin pyhille. 4Joukkoonne on näet luikerrellut ihmisiä, joiden tuomio on kirjoitettu jo kauan sitten. He ovat jumalattomia. He kääntävät meidän Jumalamme hyvyyden törkeydeksi ja torjuvat ainoan hallitsijamme, Herramme Jeesuksen Kristuksen.

5Vaikka tiedättekin aivan kaiken, haluan silti muistuttaa teitä: Jeesus kyllä pelasti kansansa Egyptistä, mutta tuhosi sen jälkeen ne, jotka eivät luottaneet häneen. 6Hän laittoi ikuisiin kahleisiin enkelit, jotka eivät pitäneet kiinni korkeasta asemastaan vaan jättivät asuinpaikkansa. Nyt heitä pidetään pimeyden syövereissä suureen tuomiopäivään asti. 7Samanlainen esimerkki ovat Sodoma ja Gomorra ja niitä ympäröivät kaupungit. Niissä oltiin seksuaalisesti holtittomia ja himoittiin vääriä asioita. Niin ne saivat tuomion, joka varoittaa muita ikuisesta tulesta.

Hurmossaarnaajat ovat pilkkaajia

8Nämä hurmossaarnaajat ovat aivan samanlaisia. He turmelevat ruumiinsa, syrjäyttävät Herran ja pilkkaavat kirkkauden enkeleitä. 9Edes arkkienkeli Mikael ei uskaltanut tuomita pilkkaajaa, kun hän kiisteli Paholaisen kanssa Mooseksen ruumiista. Hän sanoi: »Herra saa moittia sinua!» 10Nämä ihmiset sen sijaan eivät edes ymmärrä, mitä pilkkaavat. Heidät tuhoaa se, minkä he ymmärtävät luonnostaan kuin eläimet. Eläimillähän ei ole järkeä.

11Voi heitä! He ovat lähteneet Kainin tielle. Palkan toivossa he ovat sännänneet Bileamin harhapoluille. Korahin tavoin kapinoimalla he ovat hankkiutuneet tuhon omiksi.

12He ovat tahroja teidän pyhällä yhteisateriallanne. He juhlivat holtittomasti ja keskittyvät vain itseensä. He ovat sateettomia pilviä, jotka tuuli vie mennessään. He ovat hedelmättömiä puita, jotka syksyllä antavat vain pudonneet lehtensä. He ovat kahdesti kuolleita, juurineen maasta revittyjä. 13He ovat hurjia meren aaltoja, joiden vaahtona kuohuvat heidän häpeälliset tekonsa. He ovat radaltaan suistuneita tähtiä, joille on varattuna ikuinen, ääretön pimeys.

Henokin ennustus

14Heistä ennusti Henok, Aadamin jälkeläinen seitsemännessä polvessa: »Herra tulee kymmenientuhansien pyhiensä kanssa 15antamaan tuomionsa kaikille. Hän toteaa syyllisiksi kaikki syntiset ja jumalattomat ja tuomitsee heidän jumalanvastaiset tekonsa ja kovat puheensa.» 16He ovat kohtaloaan valittavia purnaajia, joita heidän himonsa ajavat. Heidän suunsa suurentelee asioita ja mielistelee ihmisiä hyötymismielessä.

Neuvoja ja varoituksia

17Rakkaat ystävät! Muistakaa te, mitä Herramme Jeesuksen Kristuksen apostolit ovat ennalta puhuneet. 18Hehän sanoivat teille: »Lopun aikoina on pilkkaajia, joita heidän omat jumalattomat himonsa ajavat.» 19Nämä pilkkaajat luokittelevat ihmisiä ja ovat olevinaan henkisiä. Henkeä heillä ei kuitenkaan ole. 20Rakkaat ystävät! Rakentakaa te elämänne pyhän uskonne perustalle ja rukoilkaa Pyhässä Hengessä. 21Pitäkää kiinni Jumalan rakkaudesta. Odottakaa, että Herramme Jeesuksen Kristuksen myötätunto vie teidät ikuiseen elämään. 22Olkaa armeliaita niille, jotka epäilevät. 23Kaapatkaa turvaan tulesta ne, jotka voitte. Muita armahtakaa, mutta pelätkää myös; vihatkaa jopa vaatetta, jonka heidän ruumiinsa on tahrinut.

Ylistys

24Jumalalla on voima estää teitä eksymästä väärälle polulle. Hän voi asettaa teidät riemujuhlassa viattomina kirkkautensa eteen. 25Yksin Jumalalle, Pelastajallemme, kuuluvat kunnia, suuruus, voima ja valta Herramme Jeesuksen Kristuksen tähden, ennen aikojen alkua, nyt ja ikuisesti! Aamen.

Juud. - Juudaksen kirje 1:1-25UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.13.13
Seuraa meitä