Suomen Pipliaseura

24.12.2022 laudes

UT lukukappale

Tervehdys

1Vanhimman arvovallalla tervehdin sinua, rakas Gaius! Minä todella rakastan sinua. 2Rakas ystävä, rukoilen sinulle terveyttä ja kaikkea muutakin hyvää. Henkisestihän voitkin oikein hyvin. 3Ilahduin suuresti, kun tänne tulleet veljet kertoivat sinun elävän totuudessa. Niinhän sinä elätkin. 4Eikä mikään ilahduta minua niin kuin se, että kuulen oman lapseni elävän totuudessa.

Vaeltavien veljien avustaminen

5Rakas ystävä, annat itsestäsi uskollisen kuvan kaikella, mitä teet veljien ja sisarien, muualta tulleidenkin, hyväksi. 6He ovat todistaneet seurakunnalle rakkaudestasi. Teet oikein, kun autat heitä jatkamaan matkaansa tavalla, joka sopii Jumalan lähettiläiden arvolle. 7He ovat lähteneet matkaan hänen nimissään, eivätkä ole huolineet mitään niiltä, jotka eivät tunne häntä. 8Meidän velvollisuutemme on siis huolehtia heidänlaistensa elatuksesta. Silloin mekin teemme työtä itse totuuden hyväksi.

Diotrefes ja Demetrios

9Kirjoitan tässä seurakunnalle pari sanaa, vaikka Diotrefes ei tunnusta arvovaltaamme. Hänhän nauttii voidessaan korostaa asemaansa. 10Siksi aionkin tullessani huomauttaa hänelle siitä, mitä hän saa aikaan levittäessään meistä ilkeitä juoruja. Eikä hän siihen tyydy. Lisäksi hän kieltäytyy ottamasta veljiä ja sisaria vastaan. Niitä, jotka ottaisivat, hän kieltää tekemästä niin ja jopa ajaa heidät pois seurakunnasta.

11Rakas ystävä, älä ota mallia pahasta vaan hyvästä. Hyväntekijä on Jumalasta, mutta pahantekijä ei ole Jumalaa nähnytkään. 12Demetrioksesta puhutaan pelkkää hyvää; itse totuuskin on hänen puolellaan. Samoin todistamme me, ja niin kuin tiedät, meidän todistukseemme voit luottaa.

Terveisiä

13Minulla olisi sinulle paljonkin kirjoitettavaa, mutta en tahdo kertoa sitä kynällä ja musteella. 14Haluan mieluummin tavata sinut kasvotusten, niin että voimme puhua.

15Rauhaa sinulle. Ystävät lähettävät sinulle terveisiä. Kerro sinäkin terveisiä ystäville, jokaiselle erikseen.

3. Joh. - 3. Johanneksen kirje 1:1-15UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.13.13
Seuraa meitä