Suomen Pipliaseura

Pääsiäinen

Eedenin illassa puutarhuri puetti ihmisen pitkää yötä varten. Kosminen yö päättyi pääsiäisaamuna, kun sama puutarhuri ilmestyi puutarhassa, Kristuksena.

Joh. 20:11–15/18

Maria seisoi haudan suulla ja itki. Itkiessään hän kurkisti hautaan ja näki kaksi enkeliä, joilla oli valkoiset vaatteet. He istuivat siinä, missä Jeesuksen ruumis oli ollut: toinen oli pääpuolessa, toinen jalkopäässä. Enkelit sanoivat Marialle: »Miksi itket?» »Herrani on viety pois, enkä tiedä, mihin hänet on pantu», Maria vastasi. Näin sanottuaan hän kääntyi ja näki Jeesuksen seisovan takanaan. Hän ei kuitenkaan tajunnut, että mies oli Jeesus. Tämä sanoi: »Miksi itket? Ketä etsit?» Maria luuli Jeesusta puutarhuriksi ja sanoi: »Herra, jos sinä olet vienyt hänet, niin kerro, mihin olet hänet pannut. Minä haen hänet pois.»

Silloin Jeesus sanoi: »Maria.» Maria käännähti ja sanoi: »Rabbuuni!» – sana on hepreaa ja tarkoittaa opettajaa. Jeesus sanoi Marialle: »Älä takerru minuun, sillä en ole vielä noussut Isän luokse. Mene kertomaan veljilleni, että minä nousen Isäni ja Jumalani luokse, teidän Isänne ja Jumalanne luokse.» Magdalan Maria lähti ja kertoi oppilaille, että oli nähnyt Herran. Sitten hän kertoi, mitä Jeesus oli hänelle sanonut.

Näenkö sinut

Kuolema ei ollut loppu, vaan uuden ajan aika. Pitkä kosminen yö on ohi, ja nyt meidän tulisi nähdä sinut ja ymmärtää millainen olet. Yö on silti välillä läsnä elämässäni, koska en näe sinua. Yhä uudelleen luulen tietäväni, millainen olet. Yhä uudelleen tulen yllätetyksi. Sinä ilmestyt aina erilaisena, et sellaisena kuin oletin. Sinä kutsut minua uudelleen arvioimaan ajatukseni ja näkemykseni sinusta.

Pimeä yö päättyy aina, kun ylösnoussut Jeesus ilmestyy meidän elämäämme tuoden armoa, rakkautta ja toivoa. Ilmesty tänäänkin sellaisena kuin olet, ei sellaisena kuin haluan sinut nähdä.

Ylösnoussut Jeesus Kristus sulje minut rakkauteesi ja myötätuntoosi. Pimeässä valaise polkuni, ja kirkkaudessa käännä katseeni hämärässä kulkeviin. Kutsu minua luoksesi, kun hapuilen ja seurassasi anna minun nähdä ne, jotka ovat ahtaalla.

Lähetä minut, niin kuin Isä lähetti sinut, rakastamaan ihmisiä. Jumala anna Pyhän Henkesi johdattaa minua ja huomata Kristus siellä, minne minut viet.

Raamatunteksti(t)

Jeesus ilmestyy Magdalan Marialle

11Maria seisoi haudan ovella ja itki. Siinä itkiessään hän kurkisti hautaan

Johannes 20:11KR92Avaa lukunäkymä

Puutarhuri leikkaa ruusua, taustalla tyhjä hauta.

Suomen Pipliaseurav.4.18.12
Seuraa meitä