Suomen Pipliaseura

01.09.2023

Kuuntele Tässä olen -harjoitus 01.09.2023
TÄSSÄ
”Sinä yksin olet Herra. Sinä olet tehnyt taivaan, taivasten taivaat ja tähtien joukot, maan ja kaiken mitä sen päällä on, meret ja kaiken mitä niissä on. Sinä annat kaikelle elämän.” (Neh. 9:6)
– – –
Jumala, minun on syytä kuunnella sinua, joka olet kaiken elämän lähde. Olen tässä.

SANA
Jeesus puhui heille vielä vertauksin:
”Ei kai sokea voi taluttaa toista sokeaa? Silloinhan molemmat putoavat kuoppaan. Ei oppilas ole opettajaansa taitavampi, mutta jokainen on valmistuessaan opettajansa veroinen.
Miten huomaat tikun toisen silmässä, kun et näe tukkia omassa silmässäsi? Miten voit sanoa toiselle: ’Annahan, kun nyppään tikun silmästäsi.’ Ethän näe edes tukkia omassa silmässäsi. Ota ensin tukki omasta silmästäsi, senkin teeskentelijä! Vasta silloin näet niin tarkasti, että voit ottaa tikun toisen silmästä.” (Luuk. 6:39–42)

  • Tämän päivän harjoituksen ensimmäinen osa: Tarkastelen mielessäni hetken verran keskittyneesti Jeesuksen elämää, opetusta ja toimintaa sellaisena kuin se minulle näyttäytyy. Minkä neuvon haluaisin antaa hänelle?
  • Toinen osa: Mitä tämä neuvo kertoo minusta?

TÄSTÄ ETEENPÄIN
Apostoli Paavali kuvaa Jeesusta: ”Häneen on kätketty kaikki viisauden ja tiedon aarteet” (Kol. 2:3). Evankelista Johannes sanoo: ”Nyt me tiedämme, että sinä tiedät kaiken” (Joh. 16:30). Tällaisen kumppanin Jumala antaa meidän ja minun seuraani tämän päivän matkalle.

Raamatunteksti(t)

39Hän puhui heille vielä vertauksin:

»Miten sokea voisi taluttaa sokeaa? Molemmathan siinä putoavat kuoppaan. 40Ei oppilas ole opettajaansa etevämpi, mutta kyllin oppia saatuaan jokainen on opettajansa veroinen.

41»Kuinka näet roskan veljesi silmässä, mutta et huomaa, että omassa silmässäsi on hirsi? 42Kuinka voit sanoa veljellesi: ’Annapa, veli, kun otan roskan silmästäsi’? Ethän sinä näe edes hirttä omassa silmässäsi. Sinä tekopyhä! Ota ensin hirsi omasta silmästäsi, vasta sitten näet ottaa roskan veljesi silmästä.

Puu ja hedelmät

43»Yksikään hyvä puu ei tee kelvotonta hedelmää eikä yksikään kelvoton puu hyvää hedelmää.

Luukas 6:39-43KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.14.1
Seuraa meitä