Suomen Pipliaseura

03.09.2023

Kuuntele Tässä olen -harjoitus 03.09.2023
TÄSSÄ
Sinä, Jumala olet luonut kaikki ihmiset. Myös ne, joita katson kummeksuen.
– – –
Auta minua katsomaan toisia sinun katseellasi.

SANA
”Olette kuulleet sanonnan: ’Rakasta lähimmäistäsi ja vihaa vihollistasi.’ Mutta minä sanon teille: Rakastakaa vihollisianne ja rukoilkaa niiden puolesta, jotka vainoavat teitä. Niin teistä tulee taivaallisen Isänne lapsia. Hänen aurinkonsa nousee hyville ja pahoille, ja hän antaa sadetta oikeamielisille ja jumalattomille. Mitä ansiota saisitte, jos rakastaisitte vain niitä, jotka rakastavat teitä? Eivätkö tullimiehetkin tee niin? Ja mitä ihmeellistä siinä on, jos tervehditte vain ystäviänne? Eivätkö vierasuskoisetkin tee niin? Olkaa siis täydellisiä, niin kuin taivaallinen Isännekin on.” (Matt. 5:43–48)

  • Millaisia kokemuksia minulla on rukoilemisesta vihollisen tai vainoojan puolesta? Mitä tapahtui? Mikä minussa muuttui? Vai onko ajatus minulle täysin outo?
  • Olenko lapsuudessani ja nuoruudessani saanut erilaisia sanontoja elämänohjeiksi? Mitkä niistä ovat vielä mielestäni oikeita? Mitkä ovat muuttuneet?
  • Onko vihollisen rakastamisen käskyn noudattaminen minulle mahdollista? Entä kun minusta ei ole siihen, enkä ole millään lailla täydellinen?

TÄSTÄ ETEENPÄIN
Kehotus vihollisen rakastamiseen on yksi Jeesuksen vuorisaarnan tunnetuimpia kohtia. Se on inspiroinut lukuisia ihmisiä, esimerkiksi Mahatma Gandhia ja Martin Luther Kingiä. Miten ja mihin se inspiroi minua?

Raamatunteksti(t)

43»Teille on opetettu: ’Rakasta lähimmäistäsi ja vihaa vihamiestäsi.’ 44Mutta minä sanon teille: rakastakaa vihamiehiänne ja rukoilkaa vainoojienne puolesta, 45jotta olisitte taivaallisen Isänne lapsia. Hän antaa aurinkonsa nousta niin hyville kuin pahoille ja lähettää sateen niin hurskaille kuin jumalattomille. 46Jos te rakastatte niitä, jotka rakastavat teitä, minkä palkan te siitä ansaitsette? Eivätkö publikaanitkin tee niin? 47Jos te tervehditte vain ystäviänne, mitä erinomaista siinä on? Eivätkö pakanatkin tee niin? 48Olkaa siis täydellisiä, niin kuin teidän taivaallinen Isänne on täydellinen.

Matteus 5:43-48KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.13.13
Seuraa meitä