Suomen Pipliaseura

04.09.2023

Kuuntele Tässä olen -harjoitus 04.09.2023
TÄSSÄ
Jumala, sinä näet kaiken. Tiedät mitä minulle kuuluu.
– – –
Tuon itseni, läheiseni ja asiani sinun eteesi. Tässä ovat minulle tärkeät ihmiset ja asiat.

SANA
Kun Jeesus oli lopettanut puheensa kansanjoukolle, hän lähti Kapernaumiin. Erään sadanpäällikön orja oli kuolemaisillaan, ja hän oli isännälleen tärkeä. Kun sadanpäällikkö kuuli Jeesuksesta, hän lähetti juutalaisten johtajia pyytämään, että tämä tulisi parantamaan hänen orjansa. He tulivat Jeesuksen luokse ja vetosivat häneen: ”Tekisit palveluksen ansioituneelle miehelle. Hän rakastaa kansaamme ja rakennutti meille synagogankin.”
Jeesus lähti heidän mukaansa. He olivat jo lähellä sadanpäällikön taloa, kun tämä lähetti ystäviään välittämään Jeesukselle viestin: ”Herra, älä suotta vaivaudu tulemaan kotiini. En ole siihen tarpeeksi arvokas. Siksi en myöskään rohjennut tulla sinun luoksesi. Käske vain, niin orjani paranee. Minä olen itse toisten käskyvallassa, ja toisaalta minulla on sotilaita alaisinani. Kun sanon sotilaalle: ’Mars’, niin hän liikkuu. Kun sanon: ’Mene’, niin hän menee. Kun sanon orjalleni: ’Tee tämä’, niin hän tekee.”
Tämän kuullessaan Jeesus hämmästyi. Hän kääntyi sanomaan väkijoukolle, joka seurasi häntä: ”Sanonpa teille, etten ole nähnyt tuollaista uskoa israelilaisillakaan”. Kun ystävät palasivat sadanpäällikön taloon, he näkivät orjan parantuneen. (Luuk. 7:1–10)

  • Koska ja miten olen vedonnut Jumalaan toisen puolesta? Mitä olen sanonut, mitä pyytänyt, miten perustellut? Millaisen vastauksen sain?
  • Jos en itse jaksa hakeutua Jeesuksen seuraan, jos uskoni ohenee olemattomaksi, kuka tai ketkä voisivat puhua puolestani?
  • Sadanpäällikkö on uskonnoltaan ei-israelilainen eli pakana. Kuitenkin Jeesus ylistää hänen uskoaan. Mitä minä voisin tästä oppia?

TÄSTÄ ETEENPÄIN
Rohkaise minua olemaan aito ja avoin oppilaasi. Auta minua näkemään sinun mahdollisuutesi, ne, jotka ylittävät omani.

Raamatunteksti(t)

Jeesus ja Kapernaumin sadanpäällikkö

1Kun Jeesus oli puhunut kaiken tämän heille kansan kuunnellessa, hän lähti Kapernaumiin. 2Erään sadanpäällikön palvelija oli kuolemansairaana. Sadanpäällikkö piti palvelijaa suuressa arvossa, 3ja kuultuaan Jeesuksesta hän lähetti juutalaisten vanhimpia pyytämään, että Jeesus tulisi ja pelastaisi palvelijan hengen. 4He tulivat Jeesuksen luo ja vetosivat häneen sanoen: »Se mies ansaitsee apusi. 5Hän rakastaa meidän kansaamme, ja meidän synagogammekin on hänen rakennuttamansa.»

6Jeesus lähti heidän mukaansa. Mutta kun hän jo oli lähellä taloa, sadanpäällikkö lähetti ystäviään tuomaan hänelle sanaa: »Herra, älä vaivaa itseäsi. Minä en ole sen arvoinen, että tulisit kattoni alle. 7En pitänyt itseäni senkään arvoisena, että olisin tullut sinun luoksesi. Käske, niin palvelijani paranee. 8Minä tottelen itsekin toisten käskyjä ja komennan omia sotilaitani. Kun sanon sotilaalle: ’Mene’, niin hän menee, tai toiselle: ’Tule’, niin hän tulee, tai palvelijalleni: ’Tee tämä’, niin hän tekee.» 9Jeesus hämmästyi näistä sanoista. Hän kääntyi perässään tulevan ihmisjoukon puoleen ja sanoi: »Kuulkaa, mitä sanon: tällaista uskoa en ole tavannut edes Israelin kansan keskuudessa.» 10Kun Jeesusta vastaan lähetetyt miehet palasivat taloon, he tapasivat palvelijan terveenä.

Luukas 7:1-10KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.14.1
Seuraa meitä