Suomen Pipliaseura

05.09.2023

Kuuntele Tässä olen -harjoitus 05.09.2023
TÄSSÄ
Hengitän hitaasti sisään ja ulos, sisään ja ulos. Kuuntelen sydämeni sykettä. Tiedän, että olen tässä, koska sinä sekunti sekunnilta annat minulle elämän. En tiedä mitä seuraavaksi tapahtuu. Sinä tiedät. Rauhoitan mieleni ja jään hetkeksi tähän, sinun läsnäoloosi.
– – –
Sinun kädessäsi ovat elämäni päivät, tiedät niiden luvun.

SANA
Tämän jälkeen Jeesus meni Nainin kaupunkiin. Hänen mukanaan kulkivat hänen oppilaansa. Kun Jeesus oli tulossa kaupungin portille, kannettiin portista ulos ruumista. Vainaja oli leskiäidin ainoa poika, ja äidin seurana oli paljon kaupunkilaisia. Kun Herra näki naisen, hänen kävi tätä sääliksi ja hän sanoi: ”Älä itke.” Hän meni ruumispaarien luokse ja kosketti niitä. Kantajat pysähtyivät, ja Jeesus sanoi: ”Poika, minä käsken sinua: nouse!” Silloin kuollut nousi istumaan ja alkoi puhua. Jeesus luovutti pojan äidille.
Kaikki tunsivat pelonsekaista kunnioitusta ja ylistivät Jumalaa: ”Meidän joukostamme on noussut suuri profeetta! Jumala on muistanut kansaansa!” Nämä puheet Jeesuksesta levisivät koko Juudeaan ja sen ympäristöön. (Luuk. 7:11–17)

  • Ajattelen, että olen mukana tapahtumassa. Olenko yksi oppilaista, jotka ovat tulossa kaupunkiin, vai olenko yksi vainajan saattajista (kuka, mikä on suhteeni vainajaan, entä äitiin?). Vai olenko joku muu kertomuksen henkilöistä? Entä jos olen kuollut poika?
  • Mistä käsin seuraan tapahtumia? Mitä valitsemani tarkastelupaikka kertoo minusta?
  • Kun Jeesus näki äidin, hänen kävi tätä sääliksi. Nyt Jeesus näkee minut. Mitä hän tuntee, mitä sanoo minulle?
  • Jeesusta ei pyydetty tekemään mitään, mutta silti hän herättää pojan kuolleista. Mitä sellaista Jumala on minun elämässäni tehnyt, jota ei ole pyydetty eikä odotettu?

TÄSTÄ ETEENPÄIN
Millaisia rukouksen sanoja nyt tapailen?

Raamatunteksti(t)

Jeesus herättää lesken pojan Nainissa

11Pian tämän jälkeen Jeesus lähti Nainin kaupunkiin, ja hänen kanssaan kulkivat opetuslapset ja suuri joukko ihmisiä. 12Kun hän jo oli lähellä kaupungin porttia, sieltä kannettiin kuollutta, leskiäidin ainoaa poikaa, ja äidin mukana oli runsaasti kaupungin väkeä. 13Naisen nähdessään Herran kävi häntä sääliksi, ja hän sanoi: »Älä itke.» 14Hän meni paarien viereen ja kosketti niitä, ja kantajat pysähtyivät. Hän sanoi: »Nuorukainen, minä sanon sinulle: nouse!» 15Silloin kuollut nousi istumaan ja alkoi puhua, ja Jeesus antoi hänet takaisin äidille.

16Kaikki joutuivat pelon valtaan ja ylistivät Jumalaa sanoen: »Meidän keskuuteemme on ilmaantunut suuri profeetta. Jumala on tullut kansansa avuksi.» 17Tähän tapaan Jeesuksesta puhuttiin kohta joka puolella Juudeaa ja kaikkialla sen ympäristössä.

Luukas 7:11-17KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.13.13
Seuraa meitä