Suomen Pipliaseura

1.5.2024 Keskiviikko

Kuuntele Tässä olen harjoitus 1.5.2024

TÄSSÄ

Jumala, haluan olla läsnäolossasi koko olemuksellani, mielelläni, hengelläni ja ruumiillani.

. . .

Täytä mieleni rauhallasi ja rakkaudellasi.


SANA

”Minä olen aito viiniköynnös, ja Isäni on viininviljelijä. Hän leikkaa pois jokaisen hedelmättömän oksan; satoa tuottavasta oksasta hän sen sijaan karsii liiat versot, jotta se tuottaisi vielä enemmän rypäleitä. Teidät on jo puhdistanut se, mitä olen teille puhunut. Pysykää minussa, niin minä pysyn teissä. Eihän oksa voi tuottaa rypäleitä, ellei se pysy kiinni köynnöksessä. Samoin jäätte tekin hedelmättömiksi, jos ette pysy minussa. Minä olen viiniköynnös, te olette oksia. Runsaan sadon tuottaa se, joka pysyy minussa ja jossa minä pysyn. Ilman minua ette saa mitään aikaan. Se, joka ei pysy minussa, on kuin irronnut ja kuivunut oksa. Kuivat oksat kerätään ja poltetaan. Jos pysytte minussa ja annatte opetukseni pysyä teissä, voitte pyytää mitä tahansa ja pyyntönne toteutuu. Isäni kirkkaus paljastuu siinä, että te tulette minun oppilaikseni ja tuotatte paljon hedelmää. (Joh. 15: 1–8)

  • Milloin olen tuntenut olevani lähellä Jumalaa? Onko minulla ollut aikoja, jolloin Jumala on tuntunut olevan kaukana, lähes poissa elämästäni?
  • Jos tarkastelen aikoja, jolloin Jumala on ollut lähellä, mitä muuta löydän elämästäni noina aikoina?
  • Mitä elämässäni on tapahtunut silloin, kun olen kokenut, että Jumala on poissa?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Kun me rakkauden avulla pysymme totuudessa, kasvamme kaikin tavoin kiinni Kristukseen, joka on pää (Ef. 4: 15).

Raamatunteksti(t)

Viiniköynnöksen oksat

1»Minä olen tosi viinipuu, ja Isäni on viinitarhuri. 2Hän leikkaa minusta pois jokaisen oksan, joka ei tuota hedelmää, mutta jokaisen hedelmää tuottavan oksan hän puhdistaa liioista versoista, jotta se tuottaisi hedelmää entistä enemmän. 3Te olette jo puhtaat, sillä se sana, jonka olen teille puhunut, on puhdistanut teidät. 4Pysykää minussa, niin minä pysyn teissä. Eihän oksa pysty tuottamaan hedelmää, ellei se pysy puussa, ja samoin ette pysty tekään, ellette pysy minussa.

5»Minä olen viinipuu, te olette oksat. Se, joka pysyy minussa ja jossa minä pysyn, tuottaa paljon hedelmää. Ilman minua te ette saa aikaan mitään. 6Joka ei pysy minussa, on kuin irronnut oksa: se heitetään pois, ja se kuivuu. Kuivat oksat kerätään ja viskataan tuleen, ja ne palavat poroksi.

7»Jos te pysytte minussa ja minun sanani pysyvät teissä, voitte pyytää mitä ikinä haluatte, ja te saatte sen. 8Siinä minun Isäni kirkkaus tulee julki, että te tuotatte runsaasti hedelmää ja niin osoitatte olevanne opetuslapsiani.

Johannes 15:1-8KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä