Suomen Pipliaseura

1.7.2024 Maanantai

Kuuntele Tässä olen harjoitus 1.7.2024

TÄSSÄ

Ihmiset lähestyivät sinua Jeesus edestä ja takaa. Niinpä minäkin tulen nyt luoksesi.

. . .

Pane kätesi päälleni!


SANA

Kun Jeesus vielä puhui, paikalle tuli eräs korkea virkamies. Hän heittäytyi Jeesuksen jalkoihin ja sanoi: ”Tyttäreni kuoli juuri. Tule ja pane kätesi hänen päälleen, niin hän herää eloon.” Jeesus nousi ja lähti oppilaidensa kanssa miehen mukaan. Silloin Jeesuksen selän taakse tuli nainen, joka oli kärsinyt verenvuodoista kahdentoista vuoden ajan. Hän kosketti Jeesuksen viitan tupsua ja ajatteli mielessään: «Paranen jo sillä, että kosketan hänen viittaansa.» Jeesus kääntyi, näki hänet ja sanoi: ”Ole hyvillä mielin, tyttäreni. Olet parantunut, koska luotit minuun.” Siitä hetkestä nainen oli terve. Kun Jeesus tuli virkamiehen taloon ja näki huilunsoittajat ja hälisevän väkijoukon, hän sanoi: ”Menkää pois. Ei tyttö ole kuollut, hän nukkuu.” Jeesukselle naurettiin. Mutta kun ihmiset oli ajettu pois, Jeesus meni sisään ja tarttui tytön käteen, ja tyttö nousi jalkeille. Tieto tapauksesta levisi koko seudulle. (Matt. 9: 18–26)

  • Olen Jeesuksen seurassa, kun virkamies tulee esittämään pyyntönsä. Mikä on ensimmäinen reaktioni, kun kuulen hänen pyyntönsä? Mitä spontaani reaktioni kertoo minun suhteestani Jumalaan? Mitä minussa herää, kun Jeesus nousee ja lähtee miehen kotiin?
  • Jeesuksen selän takaa lähestyy salaa nainen. Hän on lain mukaan saastainen verenvuotonsa takia, eikä saisi koskettaa ketään. Viitan tupsu saa riittää ja se riittää! Mikä minulle voisi olla ”viitan tupsu”, pienikin elämää antava kohtaaminen Jeesuksen kanssa kaiken estävän ja rajoittavan keskellä?
  • Jeesuksen näkökulma kuolleeseen tyttöön on toinen kuin suremaan kokoontuneiden ihmisten. Tunnistanko itsessäni jotakin hälisevän häiritsevää, inhimillisen rajoittunutta, josta pitäisi päästä eroon, jotta Jeesus voisi tulla luokseni ja tarttua minuun?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Tartu käteeni ja nosta minut jalkeille. Tee minusta elävä ihminen!

Raamatunteksti(t)

Jeesus herättää tytön kuolleista ja parantaa verenvuodosta kärsivän naisen

18Kun Jeesus vielä puhui heille, sinne tuli eräs synagogan esimies. Hän kumartui maahan Jeesuksen edessä ja sanoi: »Tyttäreni on kuollut juuri äsken, mutta tule ja pane kätesi hänen päälleen, niin hän virkoaa.» 19Jeesus nousi ja lähti miehen mukaan, ja opetuslapset seurasivat häntä.

20Silloin Jeesusta lähestyi muuan nainen, jota kaksitoista vuotta oli vaivannut verenvuoto. Hän tuli Jeesuksen taakse ja kosketti hänen viittansa tupsua. 21Hän näet ajatteli: »Jos vain saan koskettaa hänen viittaansa, minä paranen.» 22Jeesus kääntyi, näki naisen ja sanoi: »Ole rohkealla mielellä, tyttäreni, uskosi on parantanut sinut.» Siitä hetkestä nainen oli terve.

23Kun Jeesus tuli esimiehen taloon ja näki huilunsoittajat ja hälisevän ihmisjoukon, 24hän sanoi: »Menkää pois! Ei tyttö ole kuollut, hän nukkuu.» Hänelle naurettiin. 25Mutta kun väki oli ajettu ulos, Jeesus meni sisään ja otti tyttöä kädestä, ja tyttö nousi. 26Tästä levisi tieto koko sille seudulle.

Matteus 9:18-26KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä