Suomen Pipliaseura

1.8.2024 Torstai

Kuuntele Tässä olen harjoitus 1.8.2024

TÄSSÄ

Tulen luoksesi Jeesus.

. . .

Tässä hetkessä vain sinä olet tärkein!


SANA

Silloin Jeesuksen luokse tuli Jerusalemista fariseuksia ja oppineita. He kysyivät: ”Miksi oppilaasi rikkovat perinteisiä sääntöjä eivätkä pese käsiään, kun käyvät syömään?” Jeesus vastasi: ”Miksi te itse rikotte Jumalan käskyjä perinteellänne? Jumalahan on sanonut: ’Kunnioita isääsi ja äitiäsi’ ja ’Joka kiroaa isäänsä tai äitiään, ansaitsee kuoleman’. Teidän mukaanne ei kuitenkaan tarvitse kunnioittaa vanhempiaan, kunhan sanoo heille: ’Annan uhrilahjaksi sen, minkä olisin muuten antanut teille.’ Tällä perinteellänne te mitätöitte Jumalan käskyn. Teeskentelijöitä te olette! Jesaja ennusti teistä osuvasti: ’Tämä kansa kunnioittaa minua huulillaan, mutta sen sydän pysyy kaukana minusta. Turhaan he palvovat minua, jos opettavat ihmisten käskyjä.’” (Matt. 15: 1–9)

  • Fariseukset ja oppineet kiinnittävät huomiota ulkoiseen epäpuhtauteen, Jeesus sisäisten vaikuttimien puhtauteen. Miksi Jeesus joutuu haastamaan heitä siinä asiassa? Miksi he itse sivuuttavat sen? Miten minä tutkin vaikuttimiani?
  • Mikä pitää sydämeni lähellä Jumalaa, mikä vie sitä kauemmaksi?
  • Miten tunnistan turhan palvonnan?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

”Jumalan rauha, joka ylittää kaiken ymmärryksen, varjelee teidän sydämenne ja ajatuksenne, niin että pysytte Kristuksessa Jeesuksessa” (Fil. 4: 7).

Raamatunteksti(t)

Jumalan käskyt ja ihmisten säännöt

1Silloin Jeesuksen luo tuli Jerusalemista fariseuksia ja lainopettajia. 2»Miksi sinun opetuslapsesi rikkovat isien perinnäissääntöjä?» he kysyivät. »Hehän eivät pese käsiään, kun rupeavat syömään.»

3Jeesus vastasi heille: »Miksi te itse rikotte Jumalan käskyä perinnäissäännöillänne? 4Jumala on sanonut: ’Kunnioita isääsi ja äitiäsi’ ja ’Joka kiroaa isäänsä tai äitiään, häntä rangaistakoon kuolemalla’. 5Mutta te opetatte, että jos joku sanoo isälleen tai äidilleen: ’Sen, mitä sinun piti minulta saada, olen luvannut uhrilahjaksi’, 6hänen ei enää tarvitse kunnioittaa isäänsä tai äitiänsä. Näin te olette perinnäissäännöllänne tehneet tyhjäksi Jumalan sanan. 7Te tekopyhät! Oikein Jesaja teistä ennusti, kun hän sanoi:

8– Tämä kansa kunnioittaa minua huulillaan,

mutta sen sydän on kaukana minusta.

9Turhaan he minua palvelevat,

kun opettavat oppejaan,

ihmisten tekemiä käskyjä.»

Matteus 15:1-9KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä