Suomen Pipliaseura

10.4.2024 Keskiviikko

Kuuntele Tässä olen harjoitus 10.4.2024

TÄSSÄ

Kun levoton maailma ja mieleni ahdistaa minua, etsin sinua Jeesus!

. . .

”Maailmassa teitä ahdistaa, mutta olkaa rohkeita, minä olen voittanut maailman.” (Joh. 16: 33)


SANA

Jokainen Jumalasta syntynyt voittaa maailman, ja uskomme on se voitto, jonka olemme maailmasta saaneet. Kuka siis voittaa maailman, ellei se, joka uskoo Jeesuksen olevan Jumalan Poika? Hän, Jeesus Kristus, tuli veden ja veren kautta. Hän ei tullut vain vedessä vaan vedessä ja veressä. Henki todistaa tämän, sillä Henki on totuus. Niinpä todistajia on kolme: Henki, vesi ja veri. Nämä kolme todistavat yhtäpitävästi. Jos kerran hyväksymme ihmisten todistuksen, niin onhan Jumalan todistus vakuuttavampi. Hän on näet todistanut Pojastaan. Se, joka uskoo Jumalan Poikaan, on saanut todistuksen Jumalalta itseltään. Jos joku ei usko Jumalan todistusta Pojastaan, hän väittää Jumalaa valehtelijaksi, kun ei usko häntä. Tuo todistus on ikuinen elämä. Se on Jumalan lahja meille, ja tämä elämä on hänen Pojassaan. Jos sinulla on Poika, sinulla on elämä. Jos sinulla ei ole Jumalan Poikaa, sinulla ei ole elämää. (1. Joh. 5: 4–12)

  • Maailma on nimitys Jumalan vastaisille voimille, kielteisille ja tuhoaville voimille. Mitä niistä tunnistan itsessäni ja ympärilläni? Mitä kielteistä sydämeni nyt kantaa? Puhun siitä Jumalalle.
  • Tunnistanko, kuinka Henki todistaa sydämelleni Jumalan lahjasta, ikuisesta elämästä hänen Pojassaan?
  • Tuo ikuinen elämä voittaa maailman kielteiset voimat. Pyydän, että usko Jumalan Poikaan karkottaisi maailman sydämestäni ja teoistani tänään.

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Jeesus Kristus, sinä olet voittanut maailman. Voita minunkin sydämeni itsellesi ja elämälle!

Raamatunteksti(t)

4Kaikki, mikä on syntyisin Jumalasta, voittaa maailman. Ja tämä on se voitto, tämä on maailman voittanut: meidän uskomme.

5Kuka sitten voittaa maailman, ellei se, joka uskoo, että Jeesus on Jumalan Poika?

Todistus Jeesuksesta Kristuksesta

6Hän, Jeesus Kristus, on tullut veden ja veren kautta – ei ainoastaan veden, vaan veden ja veren. Ja Henki on todistaja, sillä Henki on totuus. 7Todistajia on näin kolme: 8Henki, vesi ja veri, ja nämä kolme todistavat yhtäpitävästi.

9Hyväksymmehän me ihmistenkin todistuksen, ja Jumalan todistus on paljon painavampi. Tämä on Jumalan todistus: hän on todistanut Pojastaan. 10Jokaisella, joka uskoo Jumalan Poikaan, on tämä todistus sisimmässään. Mutta jokainen, joka ei Jumalan todistusta usko, tekee hänestä valehtelijan, hän kun ei usko itse Jumalaa. 11Ja tämä on se todistus: Jumala on antanut meille iankaikkisen elämän, ja tämä elämä on hänen Pojassaan. 12Jolla on Poika, sillä on elämä. Jolla ei Jumalan Poikaa ole, sillä ei ole elämää.

1. Johanneksen kirje 5:4-12KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä