Suomen Pipliaseura

10.5.2024 Perjantai

Kuuntele Tässä olen harjoitus 10.5.2024

TÄSSÄ

Tässä olen kaiken sen kanssa, mistä tunnen tuskaa.

. . .

Näemmehän jälleen Jeesus!


SANA

Minä vakuutan teille: Te saatte itkeä ja valittaa, mutta maailma iloitsee. Te saatte syyn surra, mutta surunne vaihtuu iloon. Raskaana oleva nainen on tuskissaan, kun synnytyksen hetki koittaa. Mutta kun lapsi on syntynyt, ei äiti enää muista tuskiaan. Hän iloitsee siitä, että ihminen on syntynyt maailmaan. Tekin tunnette nyt tuskaa, mutta me tapaamme jälleen. Silloin sydämenne täyttää ilo, jota kukaan ei teiltä vie. Sinä päivänä te ette kysy minulta mitään. (Joh. 16: 20–23a)

  • Jumalan lapset ovat muukalaisia maailmassa. Miten minä koen tämän muukalaisuuden? Millaista surua minä kannan sydämessäni?
  • Synnytys on murros- ja muutoskohta sekä syntyvälle lapselle että äidille. Kohdun suojissa kehittynyt sikiö syntyy ihmiseksi. Jumalan valtakunnan tuleminen, jonka Jeesus ilmaisee sanoilla ”Me tapaamme jälleen”, on jotain samankaltaista: se on käynnissä jo nyt, mutta kerran kaikille näkyvää ja ilmeistä. Jeesuksen oppilaat osallistuvat uuden elämän, Jumalan valtakunnan synnyttämiseen. Kysyn Jeesukselta, miten minä voisin osallistua siihen tänään.

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Lopussa on ilo! Pyydän, että jo nyt saisin siitä esimakua.

Raamatunteksti(t)

20Totisesti, totisesti: te saatte itkeä ja valittaa, mutta maailma iloitsee. Te joudutte murehtimaan, mutta tuskanne muuttuu iloksi. 21Nainen, joka synnyttää, tuntee tuskaa, kun hänen hetkensä koittaa. Mutta kun lapsi on syntynyt, äiti ei enää muista kipujaan vaan iloitsee siitä, että ihminen on syntynyt maailmaan. 22Tekin tunnette nyt tuskaa, mutta minä näen teidät vielä uudelleen, ja silloin teidän sydämenne täyttää ilo, jota ei kukaan voi teiltä riistää. 23Sinä päivänä te ette kysy minulta mitään.

Jeesus on voittanut maailman

»Totisesti, totisesti: mitä ikinä te pyydätte Isältä minun nimessäni, sen hän antaa teille.

Johannes 16:20-23KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä