Suomen Pipliaseura

11.08.2023

Kuuntele Tässä olen -harjoitus 11.08.2023
TÄSSÄ
Sinun sanasi luo uutta.
– – –
Minun kykyni kuulla sanaasi seuraa usein totuttua tapaani. Anna minun panna pois ennakko-oletukseni ja kuulla tuoreesti sinun ääntäsi.

SANA
Fariseukset kokoontuivat kuultuaan, että Jeesus oli tukkinut saddukeusten suun. Yksi heistä, laintuntija, kysyi Jeesukselta testatakseen häntä: ”Opettaja, mikä on lain tärkein käsky?” Jeesus vastasi: ”Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi ja mielestäsi. Rakasta häntä koko elämälläsi. Se on ensimmäinen ja tärkein käsky. Yhtä tärkeä on silti tämä: rakasta lähimmäistäsi kuin itseäsi. Näihin kahteen käskyyn kiteytyvät koko laki ja profeettojen kirjoitukset.” (Matt. 22:34–40)

  • Mikä on minun elämäni ja uskoni tärkein käsky? Kerron sen Jeesukselle. Mitä hän sanoo?
  • Miten rakastaa Jumalaa koko sydämestään ja mielestään? Mitä se tarkoittaa? Onko se jotakin, mitä haluan? Onko se suunta, johon haluaisin kasvaa?
  • Rakastanko itseäni? Pitäisikö minun?

TÄSTÄ ETEENPÄIN
Sinä, Jumala, et ole kääntänyt selkääsi maailmalle vaan katsot alati meidän puoleemme. Sinun rakkautesi säteilee kaiken aikaa. En voi tehdä mitään, mikä lisäisi tai kasvattaisi sitä.

Raamatunteksti(t)

Kysymys suurimmasta käskystä

34Kun fariseukset kuulivat, että Jeesus oli tukkinut saddukeuksilta suun, he kokoontuivat neuvonpitoon. 35Sitten yksi heistä, joka oli lainopettaja, kysyi Jeesukselta pannakseen hänet koetukselle: 36»Opettaja, mikä on lain suurin käsky?» 37Jeesus vastasi: »Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi, koko sielustasi ja mielestäsi. 38Tämä on käskyistä suurin ja tärkein. 39Toinen yhtä tärkeä on tämä: Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi. 40Näiden kahden käskyn varassa ovat laki ja profeetat.»

Matteus 22:34-40KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.14.1
Seuraa meitä