Suomen Pipliaseura

11.09.2023

Kuuntele Tässä olen -harjoitus 11.09.2023
TÄSSÄ
Sinä, Jeesus, olet ”todellinen valo, joka valaisee jokaisen” (Joh. 1:9). Valaiset siis minutkin, ja tiedät tarkkaan, mitä tekoa olen.
– – –
Jumala on tehnyt minut ja luonut minut tekemään hyvää Kristuksen Jeesuksen yhteydessä. Niin hän on tarkoittanut minun elävän. (Ef. 2:10.)

SANA
”Ei kukaan sytytä lamppua vain piilottaakseen sen astian tai vuoteen alle. Lampunjalkaan se pannaan, jotta sisään tulevat näkisivät valon. Sellaista salaisuutta ei näet olekaan, joka ei paljastuisi ja leviäisi julkisuuteen. Katsokaa siis tarkasti, millaisia kuulijoita olette: Sille, jolla jo on, annetaan lisää. Mutta siltä, jolla ei ole, viedään sekin, mitä hän luulee itsellään olevan.” (Luuk. 8:16–18)

  • Äiti Maria Normanbylainen muistuttaa ja varoittaa teoksessaan Kätketty aarre Platonin kuvaamasta kaksinkertaisesta tietämättömyydestä, luulosta, että tietää sen, mitä ei tiedä.
  • Millainen uuden oppija mielestäni olen?
  • Muistelen tapaamiani valoisia ihmisiä. Kiitän heistä ja pyydän, että minustakin kasvaisi sellainen.

TÄSTÄ ETEENPÄIN
Anna minun tänään jakaa sitä hyvää, mitä olen sinulta saanut.

Raamatunteksti(t)

Sanan oikea kuuleminen

16»Ei kukaan sytytä lamppua ja sitten peitä sitä astialla tai pane sitä vuoteen alle. Lampunjalkaan se pannaan, jotta sisään tulevat näkisivät valon. 17Ei ole mitään kätkettyä, mikä ei tulisi ilmi, eikä salattua, mikä ei paljastuisi ja tulisi tietoon. 18Tarkatkaa siis, miten kuulette. Jolla on, sille annetaan, mutta jolla ei ole, siltä otetaan pois sekin, mitä hän luulee itsellään olevan.»

Luukas 8:16-18KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.13.13
Seuraa meitä