Suomen Pipliaseura

13.09.2023

Raamatunteksti(t)

Jeesus lähettää kaksitoista opetuslasta

1Jeesus kutsui koolle kaksitoista opetuslastaan ja antoi heille voiman ja vallan parantaa taudit ja karkottaa pahat henget. 2Hän lähetti heidät julistamaan Jumalan valtakuntaa ja parantamaan sairaita 3ja sanoi heille: »Älkää ottako matkalle mukaanne mitään – ei sauvaa, ei laukkua, ei leipää eikä rahaa. Älkää ottako toista paitaakaan. 4Ja mihin taloon majoituttekin, siellä asukaa ja sieltä taas lähtekää. 5Jos teitä ei jossakin paikassa oteta vastaan, lähtekää siitä kaupungista ja pudistakaa pöly jaloistanne. Tämä on oleva todiste heitä vastaan.»

6Niin opetuslapset lähtivät matkaan. He kulkivat kylästä kylään julistaen evankeliumia ja parantaen sairaita kaikkialla.

Luukas 9:1-6KR92Avaa lukunäkymä

Kuuntele Tässä olen -harjoitus 13.09.2023
TÄSSÄ
Olen tulossa eteesi, Jumala. Hengitän hitaasti sisään ja ulos rauhoittaakseni itseni ja voidakseni keskittyä. Sinä olet tässä.
– – –
Sinä puhut sanassasi. Kuuntelen.

SANA
Jeesus kutsui koolle kaksitoista oppilastaan ja antoi heille voiman ja vallan karkottaa kaikenlaisia demoneja ja parantaa sairauksia. Hän lähetti heidät julistamaan Jumalan valtakuntaa ja parantamaan sairaita ja sanoi heille: ”Älkää ottako mukaanne mitään – ei vaellussauvaa, laukkua, leipää, rahaa eikä edes vaihtopaitaa. Mihin taloon menettekin, pysykää siellä ja jatkakaa sieltä matkaanne. Jos teitä ei jossain kaupungissa oteta vastaan, lähtekää sieltä ja pyyhkikää pölytkin jaloistanne. Siitä tulee todiste heitä vastaan.”
Oppilaat lähtivät matkaan. He kiersivät kylissä julistamassa ilosanomaa ja paransivat sairaita kaikkialla. (Luuk. 9:1–6)

  • Kuvittelen itseni matkaan lähetettyjen oppilaiden seuraan. Minkälainen tunnelma joukossa vallitsee? Kysyn yhdeltä heistä, mitä hän ajattelee saamastaan tehtävästä ja miltä se hänestä tuntuu. Millainen keskustelu meille syntyy?
  • Mitä lahjoja ja kykyjä ajattelen saaneeni? Mitä tehdessä olen parhaimmillani? Miten käytän vahvuuksiani toisten hyväksi?
  • Mitä Jeesuksen matkaohje minimoida mukaan otettavat tavarat voisi tarkoittaa minun arjessani?

TÄSTÄ ETEENPÄIN
Jeesus, ole kanssani ja anna rohkeutta, kun minun täytyy ylittää mukavuusrajani. Anna seikkailijan mieli.

Suomen Pipliaseurav.4.13.13
Seuraa meitä