Suomen Pipliaseura

14.6.2024 Perjantai

Kuuntele Tässä olen harjoitus 14.6.2024

TÄSSÄ

Tunnet ja tiedät minut ja elämäntilanteeni. Näet, ymmärrät ja armahdat.

. . .

Armosi tähden uskallan taas eteesi. Tässä olen.


SANA

"Älkää kerätkö itsellenne aarteita tänne maan päälle. Täällä koit ja muut hyönteiset tekevät tuhojaan ja varkaat murtautuvat varastamaan. Kerätkää siis itsellenne aarteita taivaaseen. Siellä koit ja muut sellaiset eivät turmele niitä, eivätkä murtovarkaat vie niitä. Sydämesi on siellä, missä aarteesikin on."

"Silmä on ruumiin lamppu. Jos silmäsi on kunnossa, koko ruumiisi on valoisa. Mutta jos silmäsi on viallinen, koko ruumiisi on pimeä. Jos siis sinussa oleva valokin on pimeyttä, kuinka pimeää onkaan itse pimeys!” (Matt. 6: 19–23)

  • Olenko kerännyt itselleni aarteita maan päälle? Miten? Mitä tapahtui? Mitä olen oppinut?
  • Sydämeni on siellä, missä aarteenikin on. Missä se siis on?
  • Onko mahdollista, että minussa oleva valokin on pimeyttä? Miten tilanne voisi muuttua?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Yksi tapa kerätä aarteita taivaaseen on toteuttaa Jumalan antamaa tehtävää ja toteuttaa kutsumustaan. Se on yllättävän vaikeata, koska monesti vertaa itseään toisiin. Thomas Merton kirjoittaa kutsumuksesta teoksessaan Ajatuksia yksinäisyydessä: ”Jokaisella ihmisellä on kutsumus olla joku. Mutta hänen täytyy ymmärtää, että täyttääkseen kutsumuksensa hän voi olla vain yksi persoona: hän itse.”

Jumala, kuljeta minua ensin kohti itseäni ja anna minun palata omimpaan, sinun luomaasi minuuteeni. Anna minun sitten löytää kutsumukseni. Anna minulle rohkeutta löytää oma tieni ja kulkea sitä ja näin kerätä aarteita taivaaseen.

Raamatunteksti(t)

Jumala ja mammona

19»Älkää kootko itsellenne aarteita maan päälle. Täällä tekevät koi ja ruoste tuhojaan ja varkaat murtautuvat sisään ja varastavat. 20Kootkaa itsellenne aarteita taivaaseen. Siellä ei koi eikä ruoste tee tuhojaan eivätkä varkaat murtaudu sisään ja varasta. 21Missä on aarteesi, siellä on myös sydämesi.

22»Silmä on ruumiin lamppu. Jos silmäsi on terve, koko ruumiisi on valaistu. 23Jos silmäsi ovat huonot, koko ruumiisi on pimeä. Jos siis se valo, joka sinussa on, on pimeyttä, millainen onkaan pimeys!

Matteus 6:19-23KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä