Suomen Pipliaseura

14.8.2024 Keskiviikko

Kuuntele Tässä olen harjoitus 14.8.2024

TÄSSÄ

Minä olen ihme, suuri ihme,

ja kiitän sinua siitä.

Ihmeellisiä ovat sinun tekosi,

minä tiedän sen. (Ps. 139: 14)

. . .

Minkälaisen vallan oletkaan antanut ihmisille, kyvyn tuhota ja rakentaa, rakastaa tai olla rakastamatta, tehdä hyvää tai pahaa. Sinun tiesi on rakkauden, toivon ja tulevaisuuden tie. Johdata sille tielle. Nytkin.


SANA

”Jos veljesi tekee sinulle pahaa, pidä hänelle puhuttelu kahden kesken. Jos hän kuuntelee sinua, olet voittanut hänet takaisin. Mutta jos hän ei kuuntele, ota mukaasi yksi tai kaksi muuta. Näin voi kaksi tai kolme todistajaa vahvistaa kaiken, mitä puhutaan. Jos hän ei kuuntele heitäkään, kerro se seurakunnalle. Jos hän ei kuitenkaan kuuntele edes yhteisöä, suhtaudu häneen kuin muukalaiseen tai tullimieheen. Minä vakuutan teille: Mitä ikinä sidottekaan maan päällä, se on sidottu myös taivaassa. Ja mitä ikinä vapautattekaan maan päällä, se on vapaa myös taivaassa.

Minä vakuutan teille: Jos kaksi teistä rukoilee täällä maan päällä yksimielisesti, antaa taivaallinen Isäni teille, mitä ikinä pyydätte. Minä olen näet mukana siellä, missä kaksi tai kolme on koolla minun nimissäni.” (Matt. 18: 15–20)

  • Muistanko, miten Jeesus suhtautui tullimiehiin (Matt. 9: 10–12)? Miten hän suhtautuu minuun?
  • Jumala sanoo: ”- - - minä annan anteeksi heidän vääryytensä enkä muistele heidän syntejään enää koskaan” (Hepr.8: 12). Millainen kokemus minulla on anteeksisaamisen vapauttavasta voimasta? Tarvitsenko sitä nyt? Kerron ajatukseni Jumalalle.

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Jumala, sinä tunnet sosiaaliset taitoni ja myös sen, missä olen avuton. Anna minulle rakkautta itseäni ja kanssaihmisiäni kohtaan. ”Ennen kaikkea rakastakaa toisianne sinnikkäästi, sillä rakkaus peittää paljotkin synnit” (1. Piet. 4: 8).

Raamatunteksti(t)

Syntiä tekevä veli ja seurakunta

15»Jos veljesi tekee syntiä, ota asia puheeksi kahden kesken. Jos hän kuulee sinua, olet voittanut hänet takaisin. 16Mutta ellei hän kuule sinua, ota mukaasi yksi tai kaksi muuta, sillä ’jokainen asia on vahvistettava kahden tai kolmen todistajan sanalla’. 17Ellei hän kuuntele heitäkään, ilmoita seurakunnalle. Ja jos hän ei tottele seurakuntaakaan, suhtaudu häneen kuin pakanaan tai publikaaniin. 18Totisesti: kaikki, minkä te sidotte maan päällä, on sidottu taivaassa, ja kaikki, minkä te vapautatte maan päällä, on myös taivaassa vapautettu.

19»Minä sanon teille: mitä tahansa asiaa kaksi teistä yhdessä sopien maan päällä rukoilee, sen he saavat minun Isältäni, joka on taivaissa. 20Sillä missä kaksi tai kolme on koolla minun nimessäni, siellä minä olen heidän keskellään.»

Matteus 18:15-20KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä