Suomen Pipliaseura

16.08.2023

Kuuntele Tässä olen -harjoitus 16.08.2023
TÄSSÄ
Haluaisin tulla sinun eteesi, Jumala, ilman ennakko-oletuksia
– – –
Olen tässä. Tarvitsen ymmärrystä ja suuntaa elämääni sinulta, joka näet asiat niin kuin ne ovat.

SANA
”Voi teitä, oppineet ja fariseukset! Te teeskentelijät olette kuin hauta, joka on kyllä ulkoa siistiksi laitettu mutta sisältä täynnä kuolleiden luita ja kaikkea saastaa. Tekin näytätte ihmisille oikeamielisen ulkokuoren, mutta sisällänne on pelkkää teeskentelyä ja vääryyttä.
Voi teitä, oppineet ja fariseukset! Te teeskentelijät rakennatte profeetoille hautoja ja koristelette oikeamielisten muistomerkkejä. Te sanotte: ’Jos olisimme eläneet esi-isiemme päivinä, emme olisi heidän kanssaan vuodattaneet profeettojen verta.’ Näin te myönnätte olevanne profeetantappajien jälkeläisiä! Olkaa siis esi-isienne mittaisia!” (Matt. 23:27–32)

  • Miten paljon minun uskoni on elävä suhde, ei vain mielipide tai jonkin ryhmän kannattelema puheenparsi?
  • Minkä piirteen itsessäni haluaisin kätkeä muilta ja siistiä hyväksyttävämmäksi?
  • Miten syvälle oikea luontoni on kätkeytynyt, se sinun kädestäsi tullut? Miten sen löytäisin?

TÄSTÄ ETEENPÄIN
Jeesus sanoi: ”Te ymmärtämättömät! Eikö sisäpuoli ole saman tekijän kädenjälkeä kuin ulkopuolikin?” (Luuk. 11:40.) Anteeksianto kattaa molemmat puolet. Anna minun olla ehjä.

Raamatunteksti(t)

27»Voi teitä, lainopettajat ja fariseukset! Te teeskentelijät! Te olette kuin kalkilla valkaistut haudat. Ulkopuolelta ne kyllä ovat kauniita mutta sisältä täynnä kuolleiden luita ja kaikkea saastaa. 28Samalla tavoin tekin olette hurskaita ulkonaisesti, ihmisten silmissä, mutta sisältä täynnä teeskentelyä ja vääryyttä.

29»Voi teitä, lainopettajat ja fariseukset! Te teeskentelijät! Te rakennatte profeettojen haudoille muistomerkkejä, te koristelette vanhurskaiden hautakiviä 30ja sanotte: ’Jos me olisimme eläneet isiemme aikana, emme olisi heidän kanssaan tahranneet käsiämme profeettojen vereen.’ 31Näin te kuitenkin itse tunnustatte olevanne niiden jälkeläisiä, jotka murhasivat profeetat. 32Jatkakaa toki isienne tapaan, kunnes mitta on täysi!

Matteus 23:27-32KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.14.1
Seuraa meitä