Suomen Pipliaseura

16.5.2024 Torstai

Kuuntele Tässä olen harjoitus 16.5.2024

TÄSSÄ

En osaa sanoa suoraan kuten Pietari, mutta jotain vastaavaa tapailen: ”Herra, sinä tiedät kaiken. Tiedät siis, että rakastan sinua.” (Joh. 21: 17.)

. . .

Tässä olen, sinun, kaikkitietävän, edessä.


SANA

Kun kaikki olivat syöneet, Jeesus sanoi Simon Pietarille: ”Simon, Johanneksen poika, rakastatko minua enemmän kuin nämä toiset?” ”Kyllä, Herra”, vastasi Pietari. ”Tiedät, että rakastan sinua.” Jeesus sanoi: ”Pidä huolta, että karitsoillani on ruokaa.” Sitten hän kysyi uudestaan: ”Simon, Johanneksen poika, rakastatko minua?” ”Kyllä, Herra”, vastasi Pietari. ”Tiedät, että rakastan sinua.” Jeesus sanoi: ”Paimenna lampaitani.” Jeesus kysyi vielä kolmannen kerran: ”Simon, Johanneksen poika, rakastatko minua?” Pietari pahoitti mielensä, koska Jeesus oli kysynyt kolme kertaa: ”Rakastatko minua?” Hän vastasi: ”Herra, sinä tiedät kaiken. Tiedät siis, että rakastan sinua.” Jeesus sanoi: ”Pidä huolta, että lampaillani on ruokaa. Minä vakuutan sinulle: Nuorena sidoit itse vyösi ja kuljit, missä halusit. Vanhana joudut levittämään kätesi, kun toinen sitoo sinut vyöllä ja vie sinut paikkaan, jonne et tahdo.” Tällä Jeesus viittasi siihen, millä tavalla Pietari kuolisi ja kirkastaisi Jumalan kunniaa. Sitten Jeesus sanoi: ”Seuraa minua!” (Joh. 21: 15–19)

  • Mitä muiden oppilaiden kasvoilla tapahtuu, kun he seuraavat Jeesuksen ja Pietarin keskustelua?
  • Mitä Pietari tarkoittaa sanoessaan rakastavansa Jeesusta? Rakastanko minä Jeesusta?
  • Mitä kaikkea Jeesus minusta ja uskostani tietää? Mitä hänen tulisi tietää? Mitä ajattelen siitä, mitä hän tietää?
  • Eikö Jeesus Pietarin mielestä olisi saanut esittää kysymystä kolme kertaa? Miksi ei?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Milloin olen kokenut, että minua rakastetaan? Palautan mieleeni tällaisen hetken ja viivyn siinä oman aikani.

Raamatunteksti(t)

Jeesus ja Pietari

15Kun he olivat syöneet, Jeesus sanoi Simon Pietarille: »Simon, Johanneksen poika, rakastatko sinä minua enemmän kuin nämä toiset?» »Rakastan, Herra», Pietari vastasi, »sinä tiedät, että olet minulle rakas.» Jeesus sanoi: »Ruoki minun karitsoitani.» 16Sitten hän kysyi toistamiseen: »Simon, Johanneksen poika, rakastatko minua?» »Rakastan, Herra», Pietari vastasi, »sinä tiedät, että olet minulle rakas.» Jeesus sanoi: »Kaitse minun lampaitani.» 17Vielä kolmannen kerran Jeesus kysyi: »Simon, Johanneksen poika, olenko minä sinulle rakas?» Pietari tuli surulliseksi siitä, että Jeesus kolmannen kerran kysyi häneltä: »Olenko minä sinulle rakas?», ja hän vastasi: »Herra, sinä tiedät kaiken. Sinä tiedät, että olet minulle rakas.» Jeesus sanoi: »Ruoki minun lampaitani. 18Totisesti, totisesti: Kun olit nuori, sinä sidoit itse vyösi ja menit minne tahdoit. Mutta kun tulet vanhaksi, sinä ojennat kätesi ja sinut vyöttää toinen, joka vie sinut minne et tahdo.»

19Näin Jeesus ilmaisi, millaisella kuolemalla Pietari oli kirkastava Jumalaa. Sitten hän sanoi: »Seuraa minua.»

Johannes 21:15-19KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä