Suomen Pipliaseura

16.7.2024 Tiistai

Kuuntele Tässä olen harjoitus 16.7.2024

TÄSSÄ

Sinä sanot: ”Pyytäkää, niin teille annetaan. Etsikää, niin te löydätte. Koputtakaa oveen, niin se avataan teille. Sillä pyytäjä saa, etsijä löytää ja koputtajalle avataan.” (Matt. 7: 7,8)

. . .

Minä pyydän, etsin ja koputan.


SANA

Jeesuksen vielä puhuessa ihmisille hänen äitinsä ja veljensä saapuivat paikalle. He seisoivat ulkona ja yrittivät päästä Jeesuksen puheille. Joku tuli sanomaan Jeesukselle, että hänen äitinsä ja veljensä halusivat puhua hänen kanssaan. Mutta Jeesus vastasi viestintuojalle: ”Kuka on äitini? Ketkä ovat sisaruksiani?” Hän osoitti oppilaitaan ja sanoi: ”Katsohan, tuossa ovat äitini ja sisarukseni. Se, joka toteuttaa taivaallisen Isäni tahdon, on veljeni ja sisareni ja äitini.” (Matt. 12: 46–50)

  • Sulkiko Jeesuksen vastaus hänen äitinsä ja sisaruksensa Jeesuksen lähipiirin ulkopuolelle vai mahtuivatko he joukkoon? Mihin joukkoon minä kuulun?
  • Millä tavalla Jeesuksen oppilaat toteuttivat taivaallisen Isän tahtoa? Miten minä?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

En jaksa osoittautua seuraajaksesi. Tee minusta sellainen.

Raamatunteksti(t)

Jeesuksen oikeat omaiset

46Jeesuksen vielä puhuessa väkijoukolle hänen äitinsä ja veljensä olivat tulleet paikalle. He seisoivat ulkona ja tahtoivat puhua hänen kanssaan. 47Joku tuli sanomaan Jeesukselle: »Äitisi ja veljesi ovat tuolla ulkona ja haluavat puhua kanssasi.» 48Mutta Jeesus vastasi sanantuojalle: »Kuka on äitini? Ketkä ovat veljiäni?» 49Hän osoitti kädellään opetuslapsiaan ja sanoi: »Katso, tässä ovat minun äitini ja veljeni. 50Jokainen, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon, on minun veljeni ja sisareni ja äitini.»

Matteus 12:46-50KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä