Suomen Pipliaseura

16.8.2024 Perjantai

Kuuntele Tässä olen harjoitus 16.8.2024

TÄSSÄ

Olet jakanut meille ja minulle hyvyyttäsi: kaiken, mitä olen ja mitä minulla on, olen saanut sinulta, joko suoraan tai toisten ihmisten kautta. Rakkaudestasi riittää.

. . .

Sinun rakkautesi kestää ja peittää suuretkin synnit (Vrt. 1. Piet. 4: 8). Uskallan eteesi.


SANA

Fariseukset tulivat Jeesuksen puheille testatakseen häntä. He kysyivät: ”Voiko mies erota vaimostaan mistä tahansa syystä?” Jeesus vastasi: ”Ettekö ole lukeneet, että Luoja teki ihmisen jo alun alkaen mieheksi ja naiseksi?” Ja hän jatkoi: ”Siksi mies jättää isänsä ja äitinsä ja yhdistyy vaimonsa kanssa niin, että heillä on yhteinen ruumis. He eivät ole enää erillisiä, vaan heidän ruumiinsa ovat yhtä. Eikä ihmisen pidä erottaa niitä, jotka Jumala on yhdistänyt toisiinsa.”

Fariseukset kysyivät: ”Miksi Mooses sitten käski antaa erotodistuksen vaimolle, jonka mies jättää?” Jeesus vastasi: ”Mooses otti huomioon sen, miten kovasydämisiä te olette. Siksi hän antoi teille luvan jättää vaimonne. Alun alkaen näin ei kuitenkaan ollut. Minä sanon teille: joka jättää vaimonsa jonkin muun syyn kuin vaimon seksuaalisen holtittomuuden vuoksi ja nai toisen naisen, tekee aviorikoksen.”

Oppilaat sanoivat Jeesukselle: ”Jos tuo on ainoa hyväksyttävä syy erota, ei kannata mennä naimisiin ollenkaan.” Jeesus kuitenkin vastasi: ”Ei tuo sovi kaikille vaan ainoastaan niille, joille se on mahdollista. Jotkut elävät selibaatissa, koska ovat synnynnäisesti epäseksuaalisia. Toisille taas ihmiset ovat tehneet seksin mahdottomaksi. On myös niitä, jotka elävät selibaatissa taivaiden valtakunnan takia. Sen, jolle tämä ratkaisu sopii, on se tehtävä.” (Matt. 19: 3–12)

  • Jumalan suhdeuskollisuus säilyy, vaikka me emme siinä onnistuisikaan. ”Jos emme usko häneen, hän pysyy silti uskollisena, sillä itselleen hän ei voi mitään” (2. Tim. 2:13). Mitä ajatus Jumalan uskollisuudesta minussa herättää?
  • Tuntuuko minusta siltä, että jotkin yhteisöni asettamat eettiset normit ovat mahdottomia täyttää? Käsittelen tätä jännitettäni Jumalan edessä. Etsin siihen ratkaisua rukouksessa.

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Rakkaus on väkevä kuin kuolema,

kiivas ja kyltymätön kuin tuonela.

Sen hehku on tulen hehkua,

sen liekki on Herran liekki. (Laul.l. 8: 6)

Kiitän sinua, Jumala, seksuaalisuuden käsittämättömän suuresta lahjasta. Pyydän, että voisin käyttää sitä ihmisten, itsenikin, iloksi ja kunniaksi sinulle.

Raamatunteksti(t)

3Hänen luokseen tuli myös fariseuksia, jotka halusivat panna hänet koetukselle ja kysyivät: »Saako mies hylätä vaimonsa mistä syystä tahansa?» 4Hän vastasi heille: »Ettekö ole lukeneet, että Luoja alun perin teki ihmisen mieheksi ja naiseksi?» 5Ja hän jatkoi: »Sen tähden mies jättää isänsä ja äitinsä ja liittyy vaimoonsa, niin että nämä kaksi tulevat yhdeksi lihaksi. 6He eivät siis enää ole kaksi, he ovat yksi. Ja minkä Jumala on yhdistänyt, sitä älköön ihminen erottako.»

7Fariseukset kysyivät häneltä: »Miksi sitten Mooses on säätänyt, että jos mies hylkää vaimonsa, hänen on annettava tälle erokirja?» 8Hän vastasi: »Mooses antoi teille luvan hylätä vaimonne, koska te olette niin kovasydämisiä. Mutta alun perin ei ollut niin. 9Minä sanon teille: se, joka hylkää vaimonsa muun syyn kuin haureuden tähden ja menee naimisiin toisen kanssa, tekee aviorikoksen. [Aviorikoksen tekee myös se, joka nai miehensä hylkäämän naisen.»]

10Opetuslapset sanoivat: »Jos avioliitto merkitsee miehelle tätä, on parempi olla menemättä naimisiin.» 11Mutta hän sanoi heille: »Se ratkaisu ei sovellu kaikille, ainoastaan niille, joille se osa on annettu. 12On sellaisia, jotka äitinsä kohdusta saakka ovat avioliittoon kelpaamattomia, on toisia, joista ihmiset ovat tehneet sellaisia, ja on niitä, jotka itse, taivasten valtakunnan tähden, ovat ottaneet osakseen naimattomuuden. Joka voi valita tämän ratkaisun, valitkoon.»

Matteus 19:3-12KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä