Suomen Pipliaseura

17.08.2023

Kuuntele Tässä olen -harjoitus 17.08.2023
TÄSSÄ
Jeesus, haluaisin olla nyt sekä levossa että valpas. En voi salata sinulta mitään ja tiedän, että olet armahtanut minut. Jään tähän tällaisena.
– – –
Katselen, mitä sisälläni liikkuu. Avaan sitten asiani ja sisimpääni sinulle, niin paljon kuin niitä nyt näen. Olen tässä, sinun edessäsi.

SANA
”Valvokaa siis, koska ette tiedä, milloin Herranne palaa. Tästä voitte kuitenkin olla varmoja: jos talonomistaja tietäisi, mihin aikaan yöstä varas tulee, hän olisi hereillä ja estäisi murron. Valmistautukaa siis tekin, koska ette arvaa, millä hetkellä Ihmisen Poika palaa.
Kuka siis on uskollinen ja viisas palvelija? Hänestä isäntä tekee muiden esimiehen, ja hän huolehtii, että kaikki saavat ruokansa ajallaan. Onnellinen on se palvelija, jonka isäntä näkee toimivan näin, kun hän palaa. Minä vakuutan teille, että isäntä antaa koko omaisuutensa hänen hoitoonsa.
Epäluotettava palvelija sen sijaan miettii, ettei isäntä vielä palaa. Niinpä hän alkaa lyödä muita ja syödä ja juoda ryyppyporukoissa. Kun tuon palvelijan isäntä sitten odottamatta palaa, hän hakkaa palvelijan kappaleiksi ja heittää tämän sinne, missä teeskentelijät ovat. Siellä itketään ja purraan hammasta.” (Matt. 24:42–51)

  • Millaiseen asemaan tai tehtävään minut on asetettu? Miten arvioin hoitaneeni tehtäviäni?
  • Palvelijan tehtävä on huolehtia, että kaikki saavat ruokansa ajallaan. Mitä tämä tarkoittaa minun elämässäni?
  • Mikä on minun päivittäinen valvomis- ja valppausharjoitukseni? Voisinko kehittää sitä? (Koetan olla realisti.) Miten?

TÄSTÄ ETEENPÄIN
Jumala, pyydän sitä, että voisin yhä ja edelleen olla innoissani niistä hyvistä hommista, joita olen sinulta saanut. Ja anna minun kasvaa sinun tahtosi tekijänä.

Raamatunteksti(t)

42»Valvokaa siis, sillä te ette tiedä, minä päivänä teidän Herranne tulee. 43Ymmärrättehän, että jos talon isäntä tietäisi, mihin aikaan yöstä varas tulee, hän valvoisi eikä antaisi murtautua taloonsa. 44Olkaa siis tekin valmiit, sillä Ihmisen Poika tulee hetkellä, jota ette aavista.

Hyvä ja huono palvelija

45»Kuka siis on uskollinen ja viisas palvelija, jonka talon isäntä asettaa palvelusväkensä esimieheksi katsomaan, että kaikki saavat ruokansa ajallaan? 46Autuas se palvelija, jonka hänen herransa palatessaan tapaa näin tekemästä! 47Totisesti: herra uskoo hänen hoitoonsa koko omaisuutensa.

48»Mutta jos palvelija on kelvoton, hän ajattelee: ’Herrani ei tule vielä pitkään aikaan’, 49ja hän alkaa lyödä tovereitaan ja syö ja juo juoppojen seurassa. 50Mutta päivänä, jota tuo palvelija ei arvaa, hetkenä, jota hän ei tiedä, hänen herransa tulee, 51hakkaa hänet kuoliaaksi ja tuomitsee hänet samaan paikkaan, jossa teeskentelijät ovat. Siellä itketään ja kiristellään hampaita.

Matteus 24:42-51KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.13.12
Seuraa meitä