Suomen Pipliaseura

17.2.2024 Lauantai

Kuuntele Tässä olen harjoitus 17.2.2024

TÄSSÄ

Jeesus kutsuu luokseen väkijoukon. Siihen kuulun minäkin.

. . .

Olen kutsuttu.


SANA

Jeesus kutsui luokseen väkijoukon ja oppilaat. Hän sanoi heille: ”Jos joku tahtoo olla minun seuraajani, hänen pitää kieltää itsensä, ottaa ristinsä ja seurata minua. Se, joka yrittää pelastaa henkensä, menettää sen. Mutta se, joka menettää henkensä minun ja ilosanoman takia, pelastuu. Kannattaako kauppa, jos ihminen voittaa omakseen koko maailman mutta menettää henkensä? Millä hän ostaa henkensä takaisin? Häpeääkö joku teistä epäuskoisista ja syntisistä tämän ajan ihmisistä minua ja sanojani? Ihmisen Poika häpeää häntä palatessaan Isänsä kirkkaudessa pyhien enkelien kanssa.” (Mark. 8: 34–38)

  • Kuuntelen Jeesuksen puhetta hänen seuraamisestaan. Millaisia tunteita ja mielikuvia se minussa herättää? Puhun niistä hänen kanssaan.
  • Mitä minulle tarkoittavat Jeesuksen sanat itsensä kieltämisestä? Voin kieltäytyä määrittymästä tarpeideni tyydytyksen tai kokemani puutteen mukaan. Voin kieltäytyä katsomasta itseäni vain haavoittuneisuudestani käsin. Voin kieltäytyä mittaamasta arvoani mittareilla, joita ”koko maailma” käyttää – ja pelastaa henkeni ilosanoman tähden!
  • Jeesus puhuu ristin ottamisesta, ei passiivisesta uhriutumisesta elämän traagisuuden alla. Menetän henkeni ja löydän sen uudelleen aktiivisella ristin kantamisella. Mitä tänään tarvitsen kantaakseni menetyksen ja pelastuksen ristiäni? Pyydän sitä Jeesukselta.

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Seuraamalla sinua Jeesus, löydän elämäni!

Raamatunteksti(t)

Jeesuksen seuraamisesta

34Jeesus kutsui väkijoukon ja opetuslapsensa ja sanoi heille: »Jos joku tahtoo kulkea minun jäljessäni, hän kieltäköön itsensä, ottakoon ristinsä ja seuratkoon minua. 35Sillä se, joka tahtoo pelastaa elämänsä, kadottaa sen, mutta joka elämänsä minun tähteni ja evankeliumin tähden kadottaa, on sen pelastava. 36Mitä hyödyttää ihmistä, jos hän voittaa omakseen koko maailman mutta menettää sielunsa? 37Millä ihminen voi ostaa sielunsa takaisin? 38Joka tämän uskottoman ja syntisen sukupolven keskellä häpeää minua ja minun sanojani, sitä on Ihmisen Poika häpeävä, kun hän tulee Isänsä kirkkaudessa pyhien enkelien kanssa.»

Markus 8:34-38KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.18.8
Seuraa meitä