Suomen Pipliaseura

18.7.2024 Torstai

Kuuntele Tässä olen harjoitus 18.7.2024

TÄSSÄ

Lopetan kiireen, tunnen kehoni varpaista päälaelle asti. Hengitän muutaman kerran syvään ja jään odottamaan sinua, Jumala. Sinä olet kyllä jo ollut kaiken aikaa läsnä, nyt minäkin koetan olla.

. . .

Anna kuulevat korvat, avoin sydän ja näkevät silmät.


SANA

Oppilaat tulivat kysymään Jeesukselta, miksi hän puhui ihmisille vertauksin. Jeesus vastasi: ”Teille on paljastettu taivaiden valtakunnan salaisuudet, mutta heille ei. Sille, jolla jo on, annetaan lisää yllin kyllin. Siltä, jolla ei ole, otetaan sen sijaan loputkin pois. Puhun heille vertauksin, koska he eivät näe, vaikka katsovat. He eivät kuule eivätkä ymmärrä, vaikka kuuntelevat. Heissä toteutuu Jesajan profetia:

’Kuunnelkaa vaikka kuinka;
ette kuitenkaan ymmärrä.
Katselkaa vaikka kuinka;
ette kuitenkaan näe.
Sillä tämän kansan sydän on kovettunut.Heidän korvansa kuulevat huonosti,
ja silmänsä he ovat sulkeneet,
etteivät näkisi silmillään,
kuulisi korvillaan,
ymmärtäisi sydämellään
eivätkä kääntyisi,
enkä minä parantaisi heitä.’

Mutta te olette onnellisia, koska teidän silmänne näkevät ja korvanne kuulevat. Minä vakuutan teille: Moni profeetta ja oikeamielinen olisi halunnut nähdä sen, minkä te olette nähneet. He olisivat halunneet kuulla sen, minkä te olette kuulleet. He eivät kuitenkaan nähneet eivätkä kuulleet.” (Matt. 13: 10–17)

  • Muistanko ajan tai hetken, jolloin jokin aiemmin hämäräksi jäänyt Raamatun sana tai Jeesuksen vertaus yhtäkkiä selvisikin minulle? Voihan myös olla niin, että jokin sana avautui heti ensi lukemalla tai kuulemalla. Mikä sana se oli, mitä tapahtui?
  • Mitä sellaista olen Jeesuksessa nähnyt, jota minun ei missään tapauksessa kannata nyt ohittaa ja heittää pois?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Päivän vinkki: Ota varteen minun neuvoni, sinä poikani ja tyttäreni, kuule tarkkaan, mitä sanon. Opeta korvasi kuulemaan viisautta, avaudu ymmärrykselle. Etsi sitä kuin kallisarvoista hopeaa, tavoittele kuin kätkettyä aarretta. (Sananl. 1: 1,4)

Raamatunteksti(t)

Vertausten tarkoitus

10Opetuslapset tulivat Jeesuksen luo ja kysyivät: »Miksi sinä puhut heille vertauksin?»

11Jeesus vastasi:

»Siksi, että te olette saaneet oppia tuntemaan taivasten valtakunnan salaisuudet, mutta he eivät. 12Jolla on, sille annetaan, ja hän on saava yltäkyllin, mutta jolla ei ole, siltä otetaan pois sekin mitä hänellä on. 13Minä puhun heille vertauksin, koska he näkevät eivätkä kuitenkaan näe ja kuulevat eivätkä kuitenkaan kuule eivätkä ymmärrä. 14Heissä käy toteen tämä Jesajan ennustus:

– Kuulemalla kuulkaa älkääkä käsittäkö.

Katsomalla katsokaa älkääkä nähkö.

15Sillä paatunut on tämän kansan sydän,

vain vaivoin he kuulevat korvillaan

ja silmänsä he ovat ummistaneet,

jotta he eivät silmillään näkisi,

eivät korvillaan kuulisi

eivätkä sydämellään ymmärtäisi,

jotta he eivät kääntyisi

enkä minä parantaisi heitä.

16»Autuaat ovat teidän silmänne, koska ne näkevät, ja korvanne, koska ne kuulevat! 17Totisesti: monet profeetat ja vanhurskaat ovat halunneet nähdä mitä te näette, eivätkä ole nähneet, ja kuulla mitä te kuulette, eivätkä ole kuulleet.

Matteus 13:10-17KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä