Suomen Pipliaseura

19.5.2024 Helluntai

Kuuntele Tässä olen harjoitus 19.5.2024

TÄSSÄ

Jumala, sinun rakkautesi minua kohtaan näkee paitsi kaiken sen hyvän, minkä olet minuun luonut, myös kaikki erehdykseni ja poikkeamiseni elämän tieltä. Katselen niitä, hyviäni ja pahojani ja annan te taas kerran sinulle.

. . .

Tässä olen, sinun seurassasi, Jumala.


SANA

Jumala osoitti rakkautensa maailmalle antamalla ainoan Poikansa, jottei kukaan häneen uskova tuhoudu vaan saa ikuisen elämän.

Jumala ei lähettänyt Poikaansa tuomitsemaan maailmaa vaan pelastamaan sen. Häneen uskovaa ei tuomita. Jos joku ei usko häneen, hänet on jo tuomittu, koska hän ei ole uskonut Jumalan ainoaan Poikaan. Tuomio on tämä: valo on tullut maailmaan, mutta ihmiset rakastivat enemmän pimeyttä. Heidän tekonsa olivat näet pahoja. Pahantekijät vihaavat valoa ja välttelevät sitä, etteivät heidän tekonsa paljastuisi. Totuudenmukaisesti toimiva sen sijaan hakeutuu valoon, jotta hänen tekonsa tulisivat julki. Nehän on tehty Jumalan avulla.” (Joh. 3: 1–21)

  • Mitä valossa eläminen on minulle? Muistanko hetkiä tai vaiheita, jolloin en onnistunut? Miten siitä selviän? Miten hakeudun valoon?
  • Millaista on elää valossa?
  • Millä tavoin Jumalan rakkaus minuun näkyy tänään siinä, että hän antoi ainoan Poikansa maailmalle?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Jumala, sinä tiedät ja tiesit, mitä tekoa olemme ”Jumala sen sijaan osoitti meille rakkautensa sillä, että Kristus kuoli puolestamme, kun olimme vielä syntisiä” (Room. 5: 8). Tulen eteesi tällaisena kuin olen ja jatkan päivääni kanssasi.

Raamatunteksti(t)

Jeesus ja Nikodemos

1Fariseusten joukossa oli Nikodemos-niminen mies, juutalaisten neuvoston jäsen. 2Hän tuli yöllä Jeesuksen luo ja sanoi: »Rabbi, me tiedämme, että sinä olet Jumalan lähettämä opettaja. Ei kukaan pysty tekemään sellaisia tunnustekoja kuin sinä, ellei Jumala ole hänen kanssaan.» 3Jeesus vastasi hänelle: »Totisesti, totisesti: jos ihminen ei synny uudesti, ylhäältä, hän ei pääse näkemään Jumalan valtakuntaa.» 4Nikodemos kysyi: »Miten joku voisi vanhana syntyä? Miten joku voisi mennä takaisin äitinsä kohtuun ja syntyä toisen kerran?»

5Jeesus vastasi: »Totisesti, totisesti: jos ihminen ei synny vedestä ja Hengestä, hän ei pääse Jumalan valtakuntaan. 6Mikä on syntynyt lihasta, on lihaa, mikä on syntynyt Hengestä, on henkeä. 7Älä kummeksu sitä, että sanoin sinulle: ’Teidän täytyy syntyä uudesti.’ 8Tuuli puhaltaa missä tahtoo. Sinä kuulet sen huminan, mutta et tiedä, mistä se tulee ja minne se menee. Samoin on jokaisen Hengestä syntyneen laita.»

9»Miten tämä kaikki on mahdollista?» Nikodemos kysyi.

10Jeesus vastasi:

»Etkö sinä, Israelin opettaja, ymmärrä sitä?

11»Totisesti, totisesti: me puhumme mitä tiedämme ja todistamme siitä mitä olemme nähneet, mutta te ette ota vastaan meidän todistustamme. 12Jos te ette usko, kun puhun teille tämän maailman asioista, kuinka voisitte uskoa, kun puhun taivaallisista! 13Kukaan ei ole noussut taivaaseen, paitsi hän, joka on taivaasta tänne tullut: Ihmisen Poika.

14»Niin kuin Mooses autiomaassa nosti käärmeen korkealle, niin on myös Ihmisen Poika korotettava, 15jotta jokainen, joka uskoo häneen, saisi iankaikkisen elämän. 16Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän.

17»Ei Jumala lähettänyt Poikaansa maailmaan sitä tuomitsemaan, vaan pelastamaan sen. 18Sitä, joka uskoo häneen, ei tuomita, mutta se, joka ei usko, on jo tuomittu, koska hän ei uskonut Jumalan ainoaan Poikaan. 19Ja tuomio on tämä: valo on tullut maailmaan, mutta pahojen tekojensa tähden ihmiset ovat valinneet sen asemesta pimeyden. 20Se, joka tekee pahaa, kaihtaa valoa; hän ei tule valoon, etteivät hänen tekonsa paljastuisi. 21Mutta se, joka noudattaa totuutta, tulee valoon, jotta kävisi ilmi, että hänen tekonsa ovat lähtöisin Jumalasta.»

Johannes 3:1-21KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä