Suomen Pipliaseura

19.7.2024 Perjantai

Kuuntele Tässä olen harjoitus 19.7.2024

TÄSSÄ

Jumala, sinä näet mitä tekoa olen. Näet, mistä tulen ja minne olen menossa. Kerron sinulle, mitä minulle nyt kuuluu ja annan asiani sinulle. Jään tähän.

. . .

Anna minun tulla osalliseksi sinun hyvyydestäsi. Omani ei riitä.

SANA

”Kuulkaa siis, mitä vertaus kylväjästä tarkoittaa. Aina, kun joku kuulee sanoman valtakunnasta eikä ymmärrä sitä, tulee Paholainen ja sieppaa sen, mitä sydämeen on kylvetty. Tätä tarkoittaa tien viereen kylvetty siemen. Kalliolle kylvetty siemen taas tarkoittaa sitä, että ihminen kuulee sanoman ja ottaa sen heti mielihyvin vastaan. Se ei kuitenkaan juurru häneen vaan jää tilapäiseksi. Kun häntä aletaan vainota sanoman takia ja hän joutuu ahtaalle, muuttuu sanoma hänelle heti vastenmieliseksi. Piikkipensaisiin kylvetty siemen tarkoittaa tätä: Ihminen kuulee sanoman, mutta maalliset huolet ja rikkauden houkutukset tukahduttavat sen. Tällainen ihminen jää hedelmättömäksi. Hyvään maahan kylvetty siemen sen sijaan tarkoittaa sitä, että ihminen kuulee sanoman ja ymmärtää sen. Tällainen ihminen tuottaa satoa sata-, kuusikymmentä- tai kolmekymmentäkertaisesti.” (Matt. 13: 18–23)

  • Mahdollisesti kaikki maaperät löytyvät kokemushistoriastani: Jumalan sana on yhdellä kerralla luikahtanut yhdestä korvasta sisään ja heti toisesta ulos. Jokin sana on tullutkin vastenmieliseksi ja olen siksi hylännyt sen. Jokapäiväiset huolet ja elintason edistäminen on vienytkin huomioni. Jotakin olen myös ymmärtänyt ja säilyttänyt. Tunnistanko näitä?
  • Minkälaista satoa haluaisin tuottaa? Voinko pyytää sitä nyt?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Yllätä minut tänään hyvyydelläsi. Anna minun tunnistaa sinun läsnäolosi arkeni keskeltä.

Raamatunteksti(t)

Kylväjävertauksen selitys

18»Kuulkaa siis, mitä vertaus kylväjästä tarkoittaa. 19Aina kun joku kuulee sanoman valtakunnasta eikä ymmärrä sitä, tulee Paholainen ja sieppaa pois sen, mikä hänen sydämeensä on kylvetty. Tätä tarkoittaa tien oheen kylvetty siemen. 20Kylvö kallioiseen paikkaan kuvaa sitä, joka sanoman kuullessaan heti ottaa sen iloiten vastaan 21mutta joka kestää vain hetken, koska häneltä puuttuvat juuret. Kun tulee ahdinko tai vaino sanan tähden, hän luopuu kohta. 22Kylvö ohdakkeisiin tarkoittaa ihmistä, joka kuulee sanan mutta jossa sana ei tuota satoa, koska tämän maailman huolet ja rikkauden viettelys tukahduttavat sen. 23Mutta kylvö hyvään maahan kuvaa ihmistä, joka kuulee sanan ja ymmärtää sen. Nämä ihmiset tuottavat satoa: kuka sata, kuka kuusikymmentä, kuka kolmekymmentä jyvää.»

Matteus 13:18-23KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä