Suomen Pipliaseura

19.8.2024 Maanantai

Kuuntele Tässä olen harjoitus 19.8.2024

TÄSSÄ

Pysähdyn hetkeksi eteesi, Jumala. Olen tietoinen siitä, että olet tässä.

. . .

Pyydän rohkeutta jättää hetkeksi omat arkiset ympyräni ja kuunnella sinua.


SANA

Sitten Jeesuksen luokse tuli nuori mies, joka kysyi: ”Opettaja, mitä hyvää voisin tehdä saadakseni elää ikuisesti?” Jeesus vastasi vain: ”Miksi sinä minulta kyselet hyvästä? Hyvä on vain yksi. Jos tahdot elää ikuisesti, toimi käskyjen mukaan.” Nuorukainen kysyi, mitä käskyjä Jeesus tarkoitti. Jeesus vastasi: ”Näitä: älä tapa, älä petä puolisoasi, älä varasta, älä valehtele todistajana, kunnioita isääsi ja äitiäsi, rakasta lähimmäistäsi kuin itseäsi.” ”Kaikkea tuota minä olen noudattanutkin”, nuorukainen sanoi. ”Mitä minun vielä pitäisi tehdä?” Jeesus sanoi: ”Jos haluat olla täydellinen, mene myymään koko omaisuutesi ja anna rahat köyhille. Silloin sinulla on aarre taivaissa. Kun se on tehty, seuraa minua.” Tämän kuultuaan nuorukainen lähti pois surullisena, koska hänellä oli paljon omaisuutta. (Matt. 19: 16–22)

  • Olenko minä noudattanut käskyjä, eettisiä ja moraalisia ohjeita, yhtä tarkoin kuin kertomuksen nuori mies? Tunnistanko, mikä on minulle vaikeaa?
  • Jeesus esittää nuorukaiselle vaatimuksen, johon nuori mies ei näytä pystyvän. Kysymys on kuuliaisuudesta Jeesuksen seuraamisessa, ei rahasta tai köyhien auttamisesta ensisijaisesti. Millaista kuuliaisuutta ja missä asiassa Jeesus tänään minulta kysyy? Miten vastaan?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Minä en pysty täydellisyyteen, en täyteen kuuliaisuuteen, mutta sinä, Kristus, olit kuuliainen, täydellisen kuuliainen Jumalalle, aina kuolemaan asti. Sinuun minä turvaan. (Fil. 2: 8)

Raamatunteksti(t)

Voiko rikas pelastua?

16Eräs mies tuli kysymään Jeesukselta: »Opettaja, mitä hyvää minun pitää tehdä, jotta saisin iankaikkisen elämän?» 17Jeesus vastasi hänelle: »Miksi sinä minulta hyvästä kyselet? On vain yksi, joka on hyvä. Jos haluat päästä sisälle elämään, noudata käskyjä.» 18»Mitä käskyjä?» mies kysyi. »Näitä», vastasi Jeesus, »älä tapa, älä tee aviorikosta, älä varasta, älä todista valheellisesti, 19kunnioita isääsi ja äitiäsi, ja rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi.» 20»Kaikkia niitä olen noudattanut», sanoi nuorukainen, »mitä vielä puuttuu?» 21Jeesus sanoi hänelle: »Jos tahdot olla täydellinen, niin mene ja myy kaikki, mitä sinulla on, ja anna rahat köyhille. Silloin sinulla on aarre taivaissa. Tule sitten ja seuraa minua.» 22Mutta kun nuorukainen kuuli nämä sanat, hän lähti surullisena pois, sillä hänellä oli paljon omaisuutta.

Matteus 19:16-22KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä