Suomen Pipliaseura

2.4.2024 Tiistai

Kuuntele Tässä olen harjoitus 2.4.2024

TÄSSÄ

Olkoon itkuni syy mikä tahansa, sinä Jeesus, kutsut minua nimeltä. Sanot nyt ja yhä uudelleen: ”Älä itke”. Ja siinä sinä olet.

. . .

Haudan pimeys on pois. Se, mikä eilen oli kuollutta, herää tänään henkiin. Minussakin.


SANA

Maria seisoi haudan suulla ja itki. Itkiessään hän kurkisti hautaan ja näki kaksi enkeliä, joilla oli valkoiset vaatteet. He istuivat siinä, missä Jeesuksen ruumis oli ollut: toinen oli pääpuolessa, toinen jalkopäässä. Enkelit sanoivat Marialle: ”Miksi itket?” ”Herrani on viety pois, enkä tiedä, mihin hänet on pantu”, Maria vastasi. Näin sanottuaan hän kääntyi ja näki Jeesuksen seisovan takanaan. Hän ei kuitenkaan tajunnut, että mies oli Jeesus. Tämä sanoi: ”Miksi itket? Ketä etsit?” Maria luuli Jeesusta puutarhuriksi ja sanoi: ”Herra, jos sinä olet vienyt hänet, niin kerro, mihin olet hänet pannut. Minä haen hänet pois.” Silloin Jeesus sanoi: ”Maria.” Maria käännähti ja sanoi: ”Rabbuuni!” – sana on hepreaa ja tarkoittaa opettajaa.
Jeesus sanoi Marialle: ”Älä takerru minuun, sillä en ole vielä noussut Isän luokse. Mene kertomaan veljilleni, että minä nousen Isäni ja Jumalani luokse, teidän Isänne ja Jumalanne luokse.” Magdalan Maria lähti ja kertoi oppilaille, että oli nähnyt Herran. Sitten hän kertoi, mitä Jeesus oli hänelle sanonut. (Joh. 20: 11–18)

  • Mitä olisin vastannut Jeesukselle, jos hän olisi kysynyt minulta niin kuin Marialta?
  • Milloin minä itkin viimeksi? Mitä itkin? Kysyikö kukaan, miksi itken?
  • Jeesus lausuu ääneen minun nimeni. Mitä vastaan?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

”Älä takerru minuun”, Jeesus sanoo. Uskallanko irrottaa, hämmennyksestä ja eroon joutumisen kivusta huolimatta lähteä liikkeelle? Lähteä kertomaan, mitä olen kuullut ja kokenut. Viemään eteenpäin pääsiäisen sanomaa. Lähden kohti toisia, veljiäni ja sisariani maailmassa.

Raamatunteksti(t)

Jeesus ilmestyy Magdalan Marialle

11Maria seisoi haudan ovella ja itki. Siinä itkiessään hän kurkisti hautaan 12ja näki, että siinä, missä Jeesuksen ruumis oli ollut, istui kaksi valkopukuista enkeliä, toinen pääpuolessa ja toinen jalkopäässä. 13Enkelit sanoivat hänelle: »Mitä itket, nainen?» Hän vastasi: »Minun Herrani on viety pois, enkä tiedä, minne hänet on pantu.» 14Tämän sanottuaan hän kääntyi ja näki Jeesuksen seisovan takanaan, mutta ei tajunnut, että se oli Jeesus. 15Jeesus sanoi hänelle: »Mitä itket, nainen? Ketä sinä etsit?» Maria luuli Jeesusta puutarhuriksi ja sanoi: »Herra, jos sinä olet vienyt hänet täältä, niin sano, minne olet hänet pannut. Minä haen hänet pois.»

16Silloin Jeesus sanoi hänelle: »Maria.» Maria kääntyi ja sanoi: »Rabbuuni!» – se on hepreaa ja merkitsee: opettajani. 17Jeesus sanoi: »Älä koske minuun. Minä en vielä ole noussut Isän luo. Mene sinä viemään sanaa veljilleni ja sano heille, että minä nousen oman Isäni ja teidän Isänne luo, oman Jumalani ja teidän Jumalanne luo.»

18Magdalan Maria riensi opetuslasten luo ja ilmoitti: »Minä olen nähnyt Herran!» Sitten hän kertoi, mitä Herra oli hänelle sanonut.

Johannes 20:11-18KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä