Suomen Pipliaseura

2.6.2024 2. sunnuntai helluntaista

Kuuntele Tässä olen harjoitus 2.6.2024

TÄSSÄ

Alkukesän valo ja vehreys kantavat luomisen säteitä.

. . .

Luo sanallasi uutta kasvua myös sieluuni!


SANA

Sitten Jeesus sanoi oppilaille: ”Jos joku tahtoo olla minun seuraajani, hänen pitää kieltää itsensä, ottaa ristinsä ja seurata minua. Se, joka yrittää pelastaa henkensä, menettää sen. Mutta se, joka menettää henkensä minun takiani, saa sen takaisin. Kannattaako kauppa, jos ihminen voittaa omakseen koko maailman mutta menettää henkensä? Millä hän ostaa henkensä takaisin? Ihmisen Poika tulee Isänsä kirkkaudessa enkeliensä kanssa ja maksaa jokaiselle tämän tekojen mukaan. (Matt. 16: 24–27)

  • Jeesus on kertonut juuri oppilailleen, että hän tietää olevansa matkalla Jerusalemiin ja kohti pääsiäisen tapahtumia. Hän haluaa oppilaiden ymmärtävän, että heidänkin elämänsä on sidottu samaan kohtaloon. Minua kutsutaan samalle tielle, samaan salaisuuteen. Mitä minussa herää? Mikä kutsuu seuraamaan, mikä estää sitä?
  • Pyydän Jeesukselta mitä tänään tarvitsen seuratakseni häntä ristiäni kantamalla.
  • Maailma on jotain vastakkaista hengelleni. Mikä minussa on ”maailmaa”, henkeäni kuolettavaa? Mikä antaa hengelleni uutta voimaa ja elävyyttä?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Jeesus, sinä jaat minun ristini. Sinä jaat oman elämäsi kanssani!

Raamatunteksti(t)

Jeesuksen seuraamisesta

24Jeesus sanoi opetuslapsilleen: »Jos joku tahtoo kulkea minun jäljessäni, hän kieltäköön itsensä, ottakoon ristinsä ja seuratkoon minua. 25Sillä se, joka tahtoo pelastaa elämänsä, kadottaa sen, mutta joka elämänsä minun tähteni kadottaa, on sen löytävä. 26Mitä hyödyttää ihmistä, jos hän voittaa omakseen koko maailman mutta menettää sielunsa? Millä ihminen voi ostaa sielunsa takaisin? 27Ihmisen Poika on tuleva Isänsä kirkkaudessa enkeliensä kanssa, ja silloin hän maksaa jokaiselle tämän tekojen mukaan.

Matteus 16:24-27KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä