Suomen Pipliaseura

20.6.2024 Torstai

Kuuntele Tässä olen harjoitus 20.6.2024

TÄSSÄ

Minä pystyn esittämään näkökulmia ja mielipiteitä. Sinä, Jeesus, puhut asioista niin kun ne ovat.

. . .

Koetan riisuutua oikeassa olemisestani ja antaa sinun puhua ja vaikkapa ojentaa minua.


SANA

Taivaiden valtakuntaan eivät pääse ne, jotka vain hokevat minulle: ”Kyllä, Herra, kyllä, Herra.” Sinne pääsevät ne, jotka toimivat niin kuin taivaallinen Isäni tahtoo. Moni tulee sanomaan minulle: ”Herra, sinun nimissäsihän me profetoimme ja karkotimme demoneja ja teimme ihmetekoja.” Mutta minä sanon heille: ”En ole koskaan tuntenut teitä. Häipykää, väärintekijät!”

”Jos kuulet nämä sanani, toimi niiden mukaan. Silloin olet kuin järkevä mies, joka rakensi talonsa kalliolle. Sateet tulivat, joet tulvivat ja tuulet pieksivät taloa. Se ei kuitenkaan sortunut, koska se oli rakennettu kalliolle. Mutta jos kuulet sanani etkä toimi niiden mukaan, olet kuin tyhmä mies, joka rakensi talonsa hiekalle. Sateet tulivat, joet tulvivat ja tuulet pieksivät taloa, ja se sortui rytinällä.”

Tähän Jeesus päätti puheensa. Väkijoukko oli ihmeissään hänen opetuksestaan. Jeesus näet opetti arvovaltaisesti kuin hallitsija, ei niin kuin oppineet. (Matt. 7: 21–29)

  • Missä määrin uskoni on oman erinomaisuuteni osoittamista, missä määrin riippuvuutta Jumalan erinomaisuudesta?
  • Miten minun elämäni ja uskoni on rakennettu kalliolle? Millaisia hiekalle rakennettuja kohtia minussa on?
  • Millä tavoin Jeesus oppii tuntemaan minua?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

”Jos veljesi tai sisaresi ovat vailla vaatteita ja päivittäistä ravintoa, mitä hyödyttää vain sanoa: ’Menkää rauhassa, lämmitelkää ja syökää vatsanne täyteen’? Ei mitään, jos et oikeasti täytä heidän ruumiinsa tarpeita.” (Jaak. 2: 15,16) Opeta minua elämään niin, etteivät puheeni ja tekoni olisi keskenään ristiriidassa.

Raamatunteksti(t)

21»Ei jokainen, joka sanoo minulle: ’Herra, Herra’, pääse taivasten valtakuntaan. Sinne pääsee se, joka tekee taivaallisen Isäni tahdon. 22Monet sanovat minulle sinä päivänä: ’Herra, Herra! Sinun nimessäsihän me profetoimme, sinun nimessäsi me karkotimme pahoja henkiä ja sinun nimessäsi teimme monia voimatekoja.’ 23Mutta silloin he saavat minulta vastauksen: ’En tunne teitä. Menkää pois minun luotani, vääryydentekijät!’

Kaksi rakentajaa

24»Jokainen, joka kuulee nämä sanani ja tekee niiden mukaan, on kuin järkevä mies, joka rakensi talonsa kalliolle. 25Alkoi sataa, tulvavesi virtasi ja myrskytuuli pieksi taloa, mutta se ei sortunut, sillä se oli rakennettu kallioperustalle.

26»Jokainen, joka kuulee nämä sanani mutta ei tee niiden mukaan, on kuin tyhmä mies, joka rakensi talonsa hiekalle. 27Alkoi sataa, tulvavesi virtasi ja myrskytuuli pieksi taloa, ja se sortui, maan tasalle saakka.»

Vuorisaarnan vaikutus

28Kun Jeesus oli lopettanut puheensa, kansanjoukot olivat hämmästyksissään hänen opetuksestaan. 29Hän opetti niin kuin se, jolle on annettu valta, ei niin kuin lainopettajat.

Matteus 7:21-29KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä