Suomen Pipliaseura

23.4.2024 Tiistai

Kuuntele Tässä olen harjoitus 23.4.2024

TÄSSÄ

Jeesus, sinä sanot: ”Tulkaa minun luokseni kaikki te, jotka olette uupuneet taakkanne alle. Minä annan teidän levähtää” (Matt. 11: 28).

. . .

Minä tulen. Olen tässä.


SANA

Oli talvi. Jerusalemissa vietettiin temppelin uudelleenvihkimisen muistojuhlaa.

Jeesus käveli temppelissä, Salomon pylväskäytävässä. Silloin juutalaiset ympäröivät hänet ja sanoivat: ”Miten kauan aiot pitää meitä epätietoisina? Jos olet Kristus, sano se suoraan.”

Jeesus vastasi: ”Minähän olen sanonut sen, mutta te ette usko. Isäni nimessä tekemäni teot todistavat minusta. Silti te ette usko, koska ette ole minun lampaitani. Minun lampaani kuulevat minun ääneni. Minä tunnen ne, ja ne seuraavat minua. Minä annan niille ikuisen elämän. Ne eivät kuole koskaan, eikä kukaan ryöstä niitä minulta. Minä sain lampaat isältäni. Hän on suurempi kuin kukaan muu, eikä kukaan voi ryöstää mitään hänen kädestään. Ja minä ja Isäni olemme yhtä.” (Joh. 10: 22–30)

  • Miksi seurasin Jeesusta pylväskäytävään?
  • Miten kysyjät olisivat mahtaneet reagoida, jos Jeesus olisi vastannut ”Aivan oikein, minä olen Kristus”?
  • Mitä Jeesuksen seuraaminen minulle merkitsee? Kerron vastaukseni Jumalalle ja kysyn häneltä, mitä hän selvityksestäni ajattelee. Mitä ja miten hän vastaa?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Jeesus, sinä et ole lause tai asia, jota olisi pidettävä totena. Olet persoona ja haluat jakaa olemuksesi minun kanssani, olla kanssani. Opeta minut elämään läsnäolossasi.

Raamatunteksti(t)

Juutalaiset torjuvat Jeesuksen

22Oli talvi, ja Jerusalemissa vietettiin temppelin vihkimisen vuosijuhlaa. 23Kun Jeesus käveli temppelialueella Salomon pylväikössä, 24juutalaiset piirittivät hänet ja tiukkasivat: »Kuinka kauan sinä kiusaat meitä? Jos olet Messias, sano se suoraan.»

25Jeesus vastasi: »Minähän olen sanonut sen teille, mutta te ette usko. Teot, jotka minä teen Isäni nimissä, todistavat minusta. 26Te ette kuitenkaan usko, koska ette ole minun lampaitani. 27Minun lampaani kuulevat minun ääneni ja minä tunnen ne, ja ne seuraavat minua. 28Minä annan heille ikuisen elämän. He eivät koskaan joudu hukkaan, eikä kukaan riistä heitä minulta. 29Isäni, joka on heidät minulle antanut, on suurempi kuin kukaan muu, eikä kukaan voi riistää heitä Isäni kädestä. 30Minä ja Isä olemme yhtä.»

Johannes 10:22-30KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä