Suomen Pipliaseura

25.6.2024 Tiistai

Kuuntele Tässä olen harjoitus 25.6.2024

TÄSSÄ

Jumalani, kun huolet ja murheet täyttävät mieleni, auta rauhoittumaan läsnäolossasi.

. . .

Anna rauhasi levitä koko olemukseeni.


SANA

Jeesus nousi veneeseen, ja oppilaat lähtivät mukaan. Pian järvellä nousi raju myrsky. Aallot vyöryivät veneen yli, mutta Jeesus vain nukkui. Oppilaat tulivat herättämään häntä ja sanoivat: ”Herra, pelasta meidät! Me hukumme.” ”Miksi olette tuollaisia vähäuskoisia pelkureita?” Jeesus vastasi. Sitten hän nousi ja puhutteli ankarasti tuulia ja järveä, joka tyyntyi täysin. Ihmiset olivat ihmeissään ja sanoivat: ”Mikä hän oikein on miehiään, kun tuulet ja järvikin tottelevat häntä?” (Matt. 8: 23–27)

  • Järvellä nousi raju myrsky. Ei siis mikään tavallinen myrskytuuli, vaan jotakin vakavampaa, kun kokeneet kalastajatkin pelkäsivät. Onko minulla ollut elämässä tavanomaista vastoinkäymistä kovempi myrsky? Sellainen, että kestokykyni on natissut liitoksissaan ja olen pelännyt koko elämäni tuhoutuvan. Mitä silloin tapahtui?
  • Myrsky ei tuntunut haittaavan Jeesusta, hän nukkui. Kun minä olen ahdistunut ja rukoilen apua, tuntuuko toisinaan, että Jumala nukkuu? Mikä saa minut tuntemaan näin?
  • Miksi minä elämän kriisien keskellä pelkään? Enkö luota, että myrsky on Jumalan hoidossa?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Läsnäolon Jumala, kaiken pelottavan ja epävarman keskellä opeta minua luottamaan. Sinulla on kaikki valta ja kaikki aika. Ja vaikka minusta joskus tuntuu, että nukut, olet kuitenkin läsnä ja hereillä. Sinä, joka voit kaikki.

Raamatunteksti(t)

Jeesus tyynnyttää myrskyn

23Jeesus astui veneeseen, ja opetuslapset seurasivat häntä. 24Järvellä nousi äkkiä ankara myrsky. Aallot löivät yli veneen, mutta Jeesus nukkui. 25Silloin opetuslapset herättivät hänet ja sanoivat: »Herra, pelasta meidät! Me hukumme.» 26»Miksi te noin pelkäätte, vähäuskoiset?» Jeesus sanoi. Sitten hän nousi ja nuhteli tuulta ja aaltoja, ja tuli aivan tyven. 27Ihmiset hämmästyivät ja sanoivat: »Mikä tämä mies on? Häntähän tottelevat tuulet ja aallotkin.»

Matteus 8:23-27KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä